Rusii sint decisi sa il ia pe golgheterul de la Dinamo Bucuresti, tratativele urmind sa se incheie miine. „Danciu-gol“ inca mai ezita, dar este tentat de plecarea in Rusia, gratie salariului ispititor oferit de conducerea gruparii din capitala Osetiei de Nord.

Fotbalul romanesc se devalorizeaza pe sezon ce trece, tot mai putini fotbalisti autohtoni reusind transferuri la echipe occidentale. Estul salbatic este destinatia cea mai frecventa a jucatorilor mai rasariti din campionatul intern.

Cel mai renumit cuplu de atacanti din Divizia A, Danciulescu-Niculescu, alias N&D, este pe cale sa se destrame, aidoma trupei pop de la care s-au inspirat suporterii in botezarea lor.

Dinamo nu va putea conta din aceasta saptamina pe cel mai bun fotbalist al sau din ultimii ani. Ionel Danciulescu este ca si transferat la Alania Vladikavkaz, in Rusia, echipa care a terminat ultima editie de campionat pe locul 14 din 16 echipe! Cu toate acestea, bugetul clubului este de circa 10 milioane de dolari, iar presedintele Serghei Takoev este viceprim-ministrul Osetiei de Nord.

Salariu de 400.000 de dolari

Danciulescu este tentat de salariul mare pe care l-ar cistiga in Rusia, circa 400.000 de dolari, dar are unele ezitari din cauza situatiei instabile din zona. Osetia este inca ravasita de tragedia de la Beslan, cind un comando terorist cecen a luat sute de ostatici pe care i-a inchis intr-o scoala, actiunea de salvare incheindu-se cu peste 330 de morti.

Plecarea lui Danciulescu se pare ca se va face contra sumei de 1 milion de dolari, clauza eliberatoare stipulata in contractul „Corbului“. Atacantul dinamovist a incercat sa plece in vara la Nantes, dar transferul nu s-a concretizat. Danciulescu este al doilea atacant al „ciinilor“ care paraseste echipa in aceasta pauza competitionala, dupa Claudiu Dragan, ajuns la Craiova.

Despartirea de golgheterul echipei lasa sa se intrevada un atac Niculescu – Mihalcea, dar si prezenta lui Tibor Moldovan in prima linie este o varianta la care Ioan Andone se gindeste insistent.

Dinamo vs Juventus

Dinamovistii vor bifa, astazi, primul meci amical dupa revenirea din vacanta. Adversarii „ciinilor“ vor fi jucatorii divizionarei secunde Juventus Colentina, partida urmind a se disputa, de la ora 11.00, pe stadionul „Faur“. In tot acest timp, giulestenii au disputat deja doua amicale, in turneul din Antalya.

Vineri, Rapid a incheiat nedecis, 0-0, cu Sahtior Donetk, si s-au impus, cu 2-1, in fata rusilor de la Lokomotiv Plovdiv.