Satul sa fie pus la zid ori de cite ori intentioneaza sa-si impuna punctul de vedere la Galatasaray, antrenorul Gheorghe Hagi a organizat ieri o conferinta de presa. “Regele” a inceput calm intilnirea cu ziaristii turci, precizind ca zvonurile potrivit carora intentioneaza sa demisioneze sint nefondate. “Nu m-am gindit la aceasta varianta pentru ca doresc sa-mi fac datoria pina la capat.

Am fost adus aici datorita carierei mele, asa ca ramin sa lupt pina la sfirsit”, a precizat Hagi. Dupa acest anunt, tehnicianul roman s-a ambalat, dezvaluindu-si nemultumirea fata de sefii sai.

“Conducerea nu ma sprijina. Galatasaray este echipa din Turcia care a cheltuit cel mai putin pentru achizitionarea unor fotbalisti. Jucatorii nu si-au primit banii. Si pe vremea lui Fatih Terim sau Mircea Lucescu au fost probleme, dar au fost sprijiniti.

Pe mine m-au lasat singur si, in plus, mai fac si alte gesturi neplacute”, a strigat “Regele”, precizind ca anumiti oficiali i-au intaritat pe suporteri sa-l huiduie pe mijlocasul Ovidiu Petre, in meciul contra formatiei Bursaspor, simbata, in “optimile” Cupei Turciei.

Nu mai saluta publicul

“Injurindu-l pe Ovidiu, m-au hulit si pe mine. Conducatorii mi-au spus ca nu vor sa mai aduc fotbalisti romani la echipa, dar ei uita ca sint roman. Cind Galata obtine succese, toata lumea iese in fata, iar cind sint probleme, Hagi este injurat”, a mai spus antrenorul de la “Cim Bom”.

Dupa conferinta, “Regele” s-a intilnit cu presedintele Ozhan Canaydin caruia i-a cerut sa-i tempereze pe cei doi oficiali, “vicele” Ergun Gursoy si directorul Fatih Goksen, care sint impotriva lui. Jucatorii au luat ieri decizia de a nu mai saluta publicul la urmatoarele partide, in semn de protest fata de reactiile pe care fanii le-au avut la adresa lui Ovidiu Petre.

Gheorghe Popescu: “Gica e sabotat!”

Situatia tensionata de la Galatasaray este cunoscuta in amanunt de Gica Popescu, prietenul si impresarul lui Gica Hagi. “Acolo e o stare de tensiune provocata si intretinuta de persoane din interiorul clubului”, ne-a declarat “Baciul”, care apoi a intrat in detalii: “Nu-i normal ca un jucator care evolueaza bine sa fie huiduit din senin, la un semn, de intregul stadion.

Si asta doar pentru ca e roman si nu e agreat de unii dintre conducatorii echipei. Aceasta reactie impotriva lui Ovidiu Petre a fost comandata de acolo, de la virful clubului. Tot stadionul a scandat “Saidou-Saidou” (n.r. - fotbalistul camerunez disponibilizat de Hagi).

Nici pe vremea cind cistigam Cupa UEFA nu s-a intimplat ca tot stadionul sa ne scandeze numele, fie ca era vorba de mine, Hagi sau Hakan Sükür! Asta arata ca suporterii sint manevrati. E incredibil! In anul centenarului, conducerea clubului nu-si ajuta antrenorul! Ba din contra, il saboteaza. Jucatorii ceruti de Gica (n.r. - Hagi) nu sint adusi, i se baga pe git, in schimb, altii.

Nu e sprijinit moral, se fac declaratii impotriva lui, iar suporterii sint stirniti sa-l conteste”. Popescu crede ca, in situatia asta, sansele lui Hagi de a-si indeplini obiectivul, titlul de campioana, sint minime.

Turcii fug de alte “tepe”

Necazurile lui Hagi la Galatasaray nu sint provocate in totalitate de problemele de comunicare pe care se stie ca antrenorul le are cu colaboratorii. “Regele” plateste si oalele sparte de altii. Conducerea Galatei e reticenta la aducerea altor jucatori romani din cauza “tepelor” pe care fratii-impresari Becali le-au dat de-a lungul anilor.

Lutu, Radu Niculescu, Tamas, Florin Bratu si - acum - Ovidiu Petre nu s-au ridicat la inaltimea reclamei facute de impresarii care i-au adus. Povestea lui Plesan, pe care Hagi, indemnat de fratii Becali, l-a cerut cu insistenta, nu difera prea mult de celelalte. De o buna perioada, olteanul traverseaza o forma foarte slaba.

In plus, desi postul sau este de mijlocas defensiv (la fel ca si Ovidiu Petre), Plesan le-a fost prezentat conducatorilor de la Galata drept “noul numar 10 al Romaniei”! Turcii au aflat adevarul, acesta fiind motivul refuzului de a perfecta tranzactia.