Controversatul personaj al lumii interlope l-a botezat pe fiul arbitrului Marius Martis, tolerat de Comisia Centrala a Arbitrilor desi are o condamnare pentru tilharie. Gheara a venit la Focsani insotit de nevasta, manelisti, fetele de la Spicy si luptatorul de K1 Ionut Iftimoaie.

Cind nu este ocupat cu capturarea echipajelor de la serviciile secrete care il fileaza, Nicu Gheara se ocupa de petreceri.

In urma cu o saptamina, temutul personaj al lumii interlope si-a sarbatorit ziua de nastere, alaturi de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Nae Manea, Bogdan Stelea, finul Eugen Trica (fotbalist care i-a facut cadou un ceas de argint) si alti prieteni apropiati in barul „Life” din Piata Romana, proprietatea lui Adrian Mutu.

Simbata seara, la Focsani, a avut loc botezul lui Luca Ioan, fiul arbitrului Marius Martis, implicat in recentul scandal legat de tilharia pe care a comis-o in 1992, pe cind avea 18 ani. Nasul lui Martis jr.

a fost chiar Nicu Gheara, om de afaceri si presedinte al Asociatiei Fotbalistilor Romani (AFR), reintors in tara dupa ce si-a petrecut vacanta la schi in Austria pentru a demonstra ca nu se teme de eventualele anchete care l-ar putea viza dupa arestarea fratilor Camataru.

Gheara, la brat cu sotia sa Mihaela, a venit la Odobesti insotit si de luptatorul de K1 Ionut Iftimoaie, dar si de cele doua componente ale trupei Spicy, carora le-a facilitat anul trecut realizarea unui videoclip pe iachtul lui Adrian Mutu.

Adi de Vito, alaturi de Adi de la Vilcea

Petrecerea ocazionata de botezul micutului Luca Ioan a avut loc la restaurantul Hotelului Fashion Center din Focsani, iar la ea au fost prezente mai multe personalitati din lumea sportului: fotbalistul Narcis Raducan, ex-arbitrul petrosanean Ion Danciu, antrenorul Unirii Focsani, Ionel Augustin, dar si unii arbitri vrinceni din Lotul National: Ionica Serea, Vasile Burga, Danut Dumitriu si Lucian

Sirbu. Atmosfera a fost intretinuta de Adi de Vito, Adi de la Vilcea, Pepe si chiar de Ion Danciu, care a cintat citeva melodii romanesti vechi. Invitatii, in frunte cu Gheara, au facut dedicatie dupa dedicatie, manelistii fiind cei mai cistigati, mai multe mii de euro fiind oferite „pe tambal“.

Arbitrul Martis a fost condamnat pentru tilharie

Marius Martis a tinut saptamina trecuta prima pagina a ziarelor de sport. El a fost condamnat pentru tilharie, printr-o decizie definitiva si irevocabila, si, conform regulamentului intern al CCA, vizat de Federatia Romana de Fotbal, nu avea voie sa faca parte din corpul de arbitri.

Conform rechizitoriului, pe 31 martie 1992, Martis, care avea atunci 18 ani, si alti trei prieteni, l-au deposedat pe cetateanul turc Mustafa Necat, de 2.695 de dolari. In urma plingerii si a anchetei derulate, pe 6 decembrie 1995 a fost data sentinta 2877, care il condamna pe Martis la 2 ani si doua luni de inchisoare cu suspendare si o supraveghere de 4 ani si doua luni.

Intre timp, arbitru a fost reabilitat, iar Ion Craciunescu spune ca merita o a doua sansa in viata, ca nu exista suspiciuni cu privire la activitatea sa, astfel ca a fost promovat in corpul de elita in urma prestatiilor sale pe terenul de fotbal si nu in afara acestuia.