Dracula Park ar putea fi lasat fara teren. Deocamdata, este lasat fara bani. O decizie a CNVM impiedica societatea sa gaseasca investitori pe piata de capital.

Actiunile Dracula Park nu vor fi listate la bursa inainte ca instanta sa se pronunte daca terenul aferent investitiei a fost cedat de stat in mod legal. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) considera listarea inoportuna, se arata in raspunsul la o sesizare a parlamentarilor PNL Nicolae Vlad Popa si Eugen Nicolaescu fata de intentiile societatii Dracula Park.

Chiar senatorul Popa a fost cel care a atacat hotarirea in contencios administrativ, iar urmatorul termen se va judeca miine. Contestatia este motivata prin faptul ca ar fi vorba de un act de donatie ilegal, sustine avocatul Gheorghe Piperea.

Gratuit pe 49 de ani

In prima parte a anului trecut, Guvernul Nastase a aprobat constituirea Parcului industrial turistic si de agrement Snagov pe terenul Complexului agrozootehnic Vlasia din Snagov. In octombrie, fostul Executiv a decis sa repartizeze pentru Parcul Dracula un teren de 486 de hectare de la ferma Vlasia, aflat in proprietatea statului si in administrarea RA-APPS.

Dreptul de administrare a terenului a fost acordat SC Parcul industrial si de agrement Snagov SA, pentru 49 de ani si cu drept de prelungire.

Conform proiectului, pe amplasamentul de la Snagov, in afara de parcul de distractii tematic, ar urma sa fie amenajate un teren de golf, un hipodrom, un parc acvatic, o pista de carting, un circuit auto si o zona speciala reprezentind Romania in miniatura.

Pagubitii lui Agathon

Dracula Park SA este inregistrata in evidentele CNVM ca societate emitenta de valori mobiliare, intrucit actiunile societatii au facut obiectul unei oferte primare initiale de vinzare. Prin oferta publica derulata in anul 2002, populatia a cumparat actiuni Dracula Park in valoare de peste 20 de miliarde de lei.

Titlurile societatii nu au fost nici pina astazi admise la tranzactionare pe Bursa Electronica RASDAQ sau pe Bursa de Valori Bucuresti.