Brasovenii au sarbatorit Ziua Unirii cu mii de fripturi si o tona de vin fiert, bautura pregatita intr-un vas imens. Organizatorii spera sa intre in Cartea Recordurilor pentru cea mai mare oala de vin fiert din lume. Pe linga dimensiunile recipientului, si vinul este un produs nou, obtinut dupa o reteta secreta.

Potrivit organizatorilor, Vinul Dacic sau Vinul Dacilor provine din toate regiunile viticole ale tarii si va fi marca inregistrata la OSIM. “Licoarea poate vindeca probleme de sanatate si are efect afrodiziac”, sustine Liviu Pandele, presedintele Fundatiei Dacia, unul dintre organizatori.

Oala uriasa, la care au lucrat zece oameni, a fost realizata de o firma din Brasov si este din inox alimentar, verificata sanitar. Cantitatea de vin a fost masurata de directorul Directiei de Statistica din Brasov, iar documentul de constatare a fost autentificat de un notar public. Pentru ca reprezentantii Guinness Book nu au fost prezenti la eveniment, actul autentificat va fi trimis in Anglia.

In afara de ospat, sarbatoarea a fost intregita de parada Junilor, o hora in Piata Unirii, concerte si focuri de artificii, la care au participat personalitatile din judet. In total, pentru evenimentul de ieri s-au cheltuit aproximativ 400 de milioane de lei, iar cistigul a fost, potrivit organizatorilor, unul de imagine pentru turismul din Brasov. Liviu Pandele a declarat ca peste 1.

000 de centre culturale din lume au fost anuntate in legatura cu desfasurarea evenimentului.