Potrivit procurorilor gorjeni, Mischie este acuzat că, in anul 2003, a dispus efectuarea unor plăţi necuvenite pentru lucrări neexecutate de către societatea SC Arc SA Tirgu Cărbuneşti, prejudiciind bugetul Consiliului Judeţean Gorj cu peste un miliard de lei.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Gorj, Emil Moţa, afirmă că, in cursul zilei de miercuri, Nicolae Mischie va fi prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA) are in lucru un dosar deschis in baza denunţului făcut de omul de afaceri Clement Mocanu (unul din patronii societăţii Arc S.

A Tirgu Cărbuneşti), care s-a plins că firma sa a construit sau a renovat casele lui Mischie şi ale altor personalităţi locale, pentru a putea rămine pe piaţă şi pentru a primi comenzi.

In acest caz, Mischie a fost audiat, la Bucureşti, de procurorii PNA şi confruntat, la un moment dat, cu denunţătorul Clement Mocanu.

Mischie este urmărit penal de PNA pentru mai multe infracţiuni de luare de mită, primire de foloase necuvenite şi infracţiuni conexe faptelor de corupţie.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 1998-2003, Mischie ar fi primit sponsorizări şi donaţii de mai multe miliarde de lei de la reprezentanţii unor firme, pentru a-i sprijini in afaceri şi s-ar fi implicat in favorizarea unor firme, pentru adjudecarea de către acestea a unor licitaţii pentru execuţia de lucrări finanţate cu fonduri externe sau de

la bugetul de stat.

Intr-un alt dosar (aflat in cercetare la Tirgu Jiu), Mischie este acuzat că ar fi incasat ilegal un spor la salariu pe care şi l-ar fi acordat singur, in baza unei dispoziţii pe care a emis-o după ce a obţinut titlul de doctor universitar, valoarea prejudiciului fiind de 187 de milioane de lei.

Un alt dosar - privind o armă de vinătoare adusă de Mischie din Elveţia - a fost preluat de la Parchetul de pe lingă Tribunalul Gorj de Biroul de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism, o structură nou infiinţată.