Potrivit unui raport Monitoring Media, Nicolae Ceausescu este in continuare vedeta in audiovizualul romanesc. O analiza desfasurata de-a lungul anului 2004 arata ca acesta a inregistrat numeroase aparitii pe posturile de televiziune si radio monitorizate (TVR 1, Antena 1, B1 TV, Prima TV, PRO TV, Realitatea TV, TELE 7, Radio Romania Actualitati, Europa FM, Pro FM, BBC si Radio Total).

Anul trecut, Nicolae Ceausescu a fost prezent in 135 de stiri difuzate la radio si 304 la televiziune. Pe parcursul intregului an, la fiecare doua zile, numele lui Nicolae Ceausescu a fost mentionat in trei stiri. Numele apare cel mai mediatizat in lunile ianuarie si decembrie, perioade ce coincid cu ziua sa de nastere si aniversarea revolutiei.

La radio, in ianuarie 2004 Nicolae Ceausescu a fost mentionat in 23 de stiri, iar in decembrie numele sau a aparut in 22 de stiri. La televiziune, in ianuarie 2004 a fost mentionat in 43 de stiri, pentru ca in decembrie sa apara in 42 de stiri.

Cu exceptia lui Adrian Nastase si a lui Marko Bela, principalii lideri ai partidelor politice parlamentare au facut, in 2004, cel putin o referire la Nicolae Ceausescu, preluata de stirile radio sau TV.