Datoriile firmei Rompetrol Rafinare SA Constanta, apartinand liberalului Dinu Patriciu, in valoare de 600 de milioane de dolari, vor fi transformate in obligatiuni bugetare. Deputatii de la Comisia de politica economica au votat, ieri, proiectul de lege pentru aprobarea ordonantei de urgenta, emisa de fosta guvernare, prin care Rompetrolul este iertat de datoriile la bugetul de stat.

Proiectul a trecut, potrivit presedintelui comisiei, pesedistul Mihai Tudose, cu 15 voturi "pentru", trei "impotriva" si o abtinere. Cand s-a pus problema modului in care a votat fiecare partid, membrii comisiei s-au contrazis. Pe de o parte, Tudose a spus ca in favoarea ordonantei au fost pesedistii si liberalii, in timp ce peremistii si democratii au fost impotriva.

Pe de alta parte, umanistul Bogdan Pascu, pe langa faptul ca a recunoscut ca a votat ordonanta, a sustinut ca ea a fost votata si de democrati. Numai ca din cei trei membri ai comisiei din partea PD numai Viorel Racoveanu a putut fi contactat telefonic, iar el a spus ca nu a fost prezent la dezbateri. Adriean Videanu si Nicolae Bara nu au raspuns la telefon.