Roman-satira, scris cu foarte mult umor, a carui actiune se petrece intr-un cartier din periferia unui oras de provincie, intr-un complex alimentar in ruina, ramas de pe vremea lui Ceausescu.

Treptat, complexul sufera cu repeziciune, la o scara mai mica, transformarile pe care societatea romaneasca le-a cunoscut in ultimii 15 ani: este folosit drept spatiu de distractie, se improvizeaza un muzeu al comunismului, este privatizat, transformat intr-un supermarket, incendiat si disputat de afaceristi.

  • Fragment din romanul "Blazare"

    Petre Barbu
    Petre Barbu (n. 1962). Absolvent al Facultatii de Mecanica Galati. Debuteaza editorial cu volumul de povestiri Tricoul portocaliu fara numar de concurs. Cistiga concursul de debut (la sectiunea roman) al Editurii Nemira cu Dumnezeu binecuvinteaza America, aparut in 1995. In 1998, ii apare romanul Ultima tresarire a submarinului legionar.

    Cunoscut si ca dramaturg, cu piese montate la Bucuresti (Teatrul foarte mic) si Tirgu Mures (Teatrul National), precum si cu numeroase piese nominalizate sau premiate de UNITER. Din anul 1992, este redactor la revista Capital.



    Puteti comanda romanul BLAZARE prin serviciul "cartea prin posta" la adresa sales@polirom.ro sau pe www.polirom.ro