Ati citit, cu totii, “Alchimistul” lui Paulo Coelho. Nu ne indoim de asta. Povestea ciobanasului devenise intr-un timp atat de mondena, ca se vorbea de ea ca despre ultimele tendinie ale modei. Se “purta” Coelho si inca se mai poarta. S-a facut o piesa de teatru dupa “Alchimistul” la Odeon, acum avem si un CD.

E drept, prima data cand ne-am gandit la ciobanasul din carte si CD-ul cu povestea lui, a fost greu sa nu scape un zambet. Va amintiti? E vorba de ciobanul care, atunci cand ajungea intr-un oras, imprumuta o carte iar criteriul de alegere era foarte interesant: cu cat mai groasa, cu atat mai potrivita. Pentru ca o folosea si pe post de perna…

Totusi, ideea, este chiar foarte buna. Mai ales ca lectura este semnata de Florian Pittis, care are o voce linistitoare, potrivita pentru serile in care ai ajuns acasa dupa 12 ore de munca.

Vom vedea “Alchimistul” si la cinematograf, pentru ca drepturile pentru ecranizare au fost deja achizitionate de Warner Brothers, iar scenariul si regia i-au fost incredintate actorului Laurence Fishburne, pe care l-ati vazut in Matrix.

Cat despre celebritatea autorului, trebuie mentionat ca romanele lui au fost traduse in 56 de limbi, editate in 150 de tari si vandute in zeci de milioane de exemplare.