Vreme indelungata, in Bucuresti, au circulat povesti care o aduceau in prim plan pe Dana Nastase, celebra sotie a fostului premier Adrian Nastase. Despre Dana Nastase s-a tot spus ca a strans in jurul sau un grup de oameni de afaceri extrem de puternici, deveniti si mai puternici in ultimii patru ani.

Povestile respective ar putea ramane la nivelul de zvonuri pentru ca nici un jurnalist nu a indraznit sau nu a avut curiozitatea sa investigheze aceste informatii. Dracula Park este acum principala afacere care revine in centrul atentiei si in jurul careia este folosit numele doamnei Nastase.

Si iata de ce: Presedintele Traian Basescu a declarat, recent, intr-o emisiune TV, ca hotarirea de guvern prin care au fost alocate 450 de hectare de teren pentru amenajarea Parcului Dracula la Snagov trebuie anulata.

In prima parte a anului trecut, Guvernul Nastase a aprobat constituirea parcului industrial turistic si de agrement Snagov pe terenul complexului agrozootehnic Vlasia, situat in localitatea Snagov din judetul Ilfov.

Astfel, fostul Executiv a decis sa repartizeze pentru programul Dracula un teren de 486 de hectare de la ferma Vlasia, aflat in proprietatea privata a statului si in administrarea RA-APPS. Remus Truica a pozat in cabinetul Adrian Nastase drept un tanar plin de avant. Doar ca nu s-a spus niciodata despre ce fel de avant este vorba.

El este un apropiat al familiei Nastase de ceva timp, iar numirea in functia de sef de cabinet a parut un lucru normal. Alaturi de Alexandru Bittner, Adrian Petrache sau Eugen Bejinariu, tanarul Truica a cautat oportunitati de afaceri.

Pentru Bittner a fost mai intai Delta Dunarii, unde, in iunie 2002, a inaugurat, in prezenta lui Dan Matei Agathon, statiunea privata "Eden", in zona Gura Portitei, o investitie de peste un milion de dolari, facuta pe un teren concesionat de stat pe o perioada de 49 de ani. Acum, la Snagov o astfel de afacere ar fi avut toate sansele sa se repete.

O intelegere cu omul de afaceri Fathi Taher (proprietarul hotelului Marriott) s-a transformat intr-un business plan de ambitios: pe amplasamentul de la Snagov, in afara de parcul de distractii tematic, urmau sa fie amenajate un teren de golf, un hipodrom, un parc acvatic etc. Romanii aveau, iata, un loc adevarat de distractie.

O hotarare de guvern a fost scoasa rapid, iar terenul a fost concesionat. Urmatorul pas era trecerea terenului in patrimoniul societatii Dracula, acolo unde sunt actionari si cateva mii dintre conationali. Inclusiv domnul Nastase. Doar ca, intre timp, la putere a venit Traian Basescu.

Unii dintre amicii doamnei Nastase se aude ca au acces si la Basescu, dar noul presedinte pare hotarat sa nu mai inchida ochii. Ce faceti cu Dracula, domnule presedinte, dar cu oamenii de la Dracula Park?