Noi modele de telefoane mobile apar frecvent, insa Zapp Z720i mi-a atras atentia in mod special, deoarece este primul din oferta Zapp cu o camera foto incorporata. Z720i, desi robust la prima vedere, este un telefon usor si placut ca aspect. Modelul, de tip clamp shell, are un ecran LCD generos, cu rezolutia de 128x160 pixeli si 65.000 de culori.

M-a impresionat claritatea si luminuozitatea acestuia. Primul lucru pe care l-am testat a fost, desigur, camera foto. Imaginile sunt clare, iar timpul de raspuns la miscare este foarte bun. O surpriza placuta a fost cand am incercat sa fac o poza la rezolutia maxima, de 640x480 pixeli.

Imaginea a fost capturata instantaneu, lucru care la telefonul meu personal nu se intampla, ci mai degraba trebuie sa tin aparatul nemiscat cateva secunde, dupa care mai astept un pic sa fie procesata imaginea. Telefonul vine dotat si cu un blitz incorporat, care insa nu este prea eficient. Noaptea, am fost nevoit sa il tin la jumatate de metru pentru a putea face o poza acceptabila.

Totusi, poate fi folosit cu succes pe post de lanterna. Meniul nu este destul de intuitiv, dar cu putina perseverenta puteti ajunge la ceea ce va intereseaza. Se pot downloada o serie de jocuri, contra cost, desigur, de pe serverul Zapp. Acestea va pot tine ocupat o buna bucata de timp.

Ajungand la calitatea sunetului, pot spune ca este buna, soneria fiind chiar asurzitoare daca este data la maximum. Astfel, telefonul poate fi folosit cu incredere pe post de ceas desteptator. In schimb, nu pot sa spun ca am fost atat de entuziasmat cand am ascultat ring tone-urile. Ca o concluzie, telefonul ne-a facut o impresie buna, atat mie, cat si colegilor mei.

Facilitati: modem incorporat (153,6 kbps), Brew, Browser MME 3.0, Agenda 500 de locatii, Tonuri de apel polifonice, Vibratie, Calendar, Jocuri Durata bateriei: aproximativ doua zile, daca este folosit intens Pret: 169 USD fara TVA, pentru toate tipurile de abonament in reteaua Zapp.