BRD - Groupe Societe Generale va reduce, incepand de astazi, dobanzile la creditele de consum in lei acordate persoanelor fizice, informeaza un comunicat Brd.

De reducerea dobanzilor vor beneficia si persoanele fizice autorizate.

Facilitati de credit pe card

In cazul cardurilor Maestro, dobanda se reduce cu patru puncte procentuale, de la 32 la suta la 28 la suta pe an, in cazul cardurilor de credit MasterCard Gold, dobanda se va reduce cu trei puncte procentuale, de la 26 la suta la 23 la suta pe an.

Creditele pentru nevoi personale

La creditele "Expresso" pentru nevoi personale nenominalizate, in lei, dobanda variabila este acum cu doua puncte procentuale mai mica, de 26 la suta pe an, iar dobanda fixa a coborat de la 24 la suta la 22 la suta pe an.

La creditele Expresso - nominalizate (vacante, studii, tratamente medicale, participare la conferinte) in lei, dobanda se reduce cu un punct procentual, coborand la 25 la suta pe an, iar in cazul creditelor Student Plus pentru studii post-universitare, dobanda variabila scade cu un punct procentual, la 21 la suta pe an.

Pentru "Creditul 10" dobanda variabila scade, de asemenea, cu un punct procentual, de la 23 la suta la 22 la suta pe an.

Creditele pentru achizitionarea de autoturisme

Pentru autoturisme Dacia / Renault / Nissan, dobanda variabila va suferi o scadere de la 24 la suta la 23 la suta, iar cea fixa, de la 20,5 la suta la 18,5 la suta pe an, in timp ce, pentru alte autoturisme (inclusiv de ocazie), dobanda variabila scade de la 25 la suta la 24 la suta, iar cea fixa de la 21,5 la suta la 19,5 la suta pe an.

De asemenea, in cazul creditelor Moderato (exclusiv Dacia Logan) cu dobanda variabila, scaderea va fi de un punct procentual, de la 22 la suta la 21 la suta pe an.

Creditele pentru persoanele fizice autorizate

Se remarca scaderea dobanzii pentru creditele "Expert" - acordate celor care practica profesii de avocati, notari, farmacisti, contabili sau experti contabili - in varianta de dobanda variabila, de la 26 la suta la 25 la suta pe an, iar in varianta de dobanda fixa de la 22 la suta la 21 la suta pe an.

Ing scade dobanda la creditele ipotecare in lei la 13 la suta

Incepand cu a doua jumatate a lunii februarie, Ing Romania va reduce la 13 la suta dobanda la creditele ipotecare in lei, informeaza un comunicat Ing Bank.

"Am luat aceasta decizie ca urmare a succesului inregistrat in timpul campaniei promotionale de toamna trecuta, cand am redus dobanda la 13,5 la suta si am inregistrat o crestere de circa 25 la suta a vanzarilor la acest produs", a declarat directorul general adjunct Ing Bank, Paul Prodan.

Reducerea vizeaza creditul ipotecar a carui dobanda are o rata fixa pe durata primilor cinci ani de contract si care este disponibil oricarui solicitant ce indeplineste criteriile de eligibilitate ale Ing.

Creditele ipotecare in lei de la Ing sunt disponibile oricarui rezident roman, in varsta de cel putin 25 de ani si cu un venit net pe familie de minim 10 milioane de lei. De asemenea, solicitantul trebuie sa aiba cel putin trei ani vechime in munca.

Ing este prima banca de pe piata din Romania care a oferit o perioada de rambursare a creditului de pana la 25 de ani, pentru creditele in lei.