Octavian Belu, antrenor al lotului national feminin de gimnastica, a recunoscut ieri, in fata instantei de la Tribunalul Bucuresti, ca a primit 3.000 de euro de la fosta sa eleva Oana Petrovschi. “N-am fortat-o sa-mi dea aceasta suma. M-a surprins neplacut modul in care a actionat Oana, fiindca in declaratia ei au fost consemnate cuvintele “am fost obligata”, “mi s-a impus”.

"N-as fi putut face asa ceva. Nu poti constringe pe nimeni sa-ti faca fel si fel de favoruri. Pina la urma, sportiva ar fi putut sa-mi intoarca spatele si sa participe la concursuri de una singura. M-as fi dezonorat ca om daca as fi obligat pe cineva sa cotizeze o suma sau alta”, ne-a declarat cel mai titrat tehnician de gimnastica din lume.

Petrovschi (19 ani) a chemat-o in judecata si pe Mariana Bitang, acuzind-o de rele tratamente pe care ar fi fost nevoita sa le suporte in timpul antrenamentelor. Gimnasta originara din Voiteg (Timis) le-a cerut celor doi antrenori 1.5 miliarde de lei, suma reprezentind daune morale.

“Dupa 24 de ani, sint privit ca un tortionar. M-am saturat sa fiu batjocorit in fel si chip si sa fiu ca un sac de box in care poate da oricine si pentru orice motiv. Am o convingere: nimeni nu e mai presus de lege. Las sa fiu apreciat ca orice cetatean al Romaniei”, a incheiat Belu.