Atacantul roman Adrian Mutu si-a retras apelul facut la Federatia Engleza de Fotbal prin care acuza concedierea sa ilegala de la Chelsea. Cu toate acestea, conducatorii "albastrilor" vor in continuare compensatii financiare pentru a elibera cartea "verde" a jucatorului.

Englezii sustin ca, prin renuntarea la apel, Mutu si-a recunoscut vina de a fi cauzat ruptura cu gruparea de pe Stanford Bridge, dupa cum noteaza ziarul "Evening Standard". "Chelsea va decide saptamana viitoare cum sa procedeze in legatura cu Adrian Mutu. Renuntand la apelul facut la FA pentru concediere ilegala, clubul crede ca Mutu a admis efectiv ca este vinovat de comportament neadecvat.

Chelsea a cerut ca FA sa nu elibereze certificatul international de transfer al jucatorului pana cand disputa dintre parti nu este solutionata. Oficialii clubului Chelsea vor sa recupereze o parte din suma cheltuita cu Mutu, dar inca se gandesc daca sa inceapa procedurile legale", noteaza cotidianul mentionat.

"Mutu are vremuri grele, viitorul sau fiind in dubiu", a titrat "Daily Telegraph", care sustine ca Chelsea vrea cu orice pret sa ajunga la tribunal. "Conform regulamentelor FA, daca angajamentul unui jucator s-a incheiat, el este liber sa semneze pentru un alt club.

Chelsea vrea insa sa recupereze o parte din cele 16 milioane de lire sterline pe care le-a platit Parmei in 2003, sustinand ca, luand o substanta interzisa, jucatorul si-a reziliat contractul, nu invers.

Este un caz in care este posibil ca Chelsea sa ajunga la tribunal, chiar daca fotbalistul prefera ca problema sa se rezolve "in casa"", a precizat "Daily Telegraph", in timp ce "The Sun" a notat ca Federatia Engleza tine in continuare "cartea verde" si insista ca jucatorul sa urmeze pregramul de reabilitare pana sa i se dea dreptul sa evolueze in Italia.

Desi situatia internationalului roman ramane incerta, conducatorii lui Juventus se gandesc la viitor si asigura suporterii ca Mutu si Del Piero vor fi coechipieri in sezonul urmator. Directorul general al clubului torinez, Luciano Moggi, a declarat ca venirea romanului nu constituie o solutie pentru inlocuirea lui Del Piero, cel mai reprezentativ jucator din lotul "Batranei Doamne".

"Mutu va fi folosit abia incepand din campionatul viitor si, oricum, nu stim care va fi strategia noastra de transferari. Pot sa spun doar ca Mutu nu este inlocuitorul lui Del Piero", a spus Moggi, care a explicat mentalitatea din lotul juventin.

"Del Piero nu este un jucator obisnuit, are ceva in plus fata de altii, dar la Juventus toti fotbalistii sunt priviti la fel: joaca numai aceia care sunt in forma", a spus oficialul gruparii din Torino.