La adresa microsoft.com/downloads fusese instalat un program de verificare a licentei Windows pentru cei care doreau sa fie "la zi" cu orice update sau program de securitate pentru soft-urile emise de Microsoft.

In clipa in care un utilizator dorea sa descarce un programel pentru a "acoperi" o vulnerabilitate din Windows, el era rugat sa permita companiei verificarea soft-ului instalat pe calculatorul respectiv. Daca era vorba de o versiune piratata, utilizatorul era informat in legatura cu acest lucru, putand totusi sa-si descarce programul dorit.

Se pare ca testul a fost unul reusit pentru compania lui Bill Gates, de vreme ce utilizatorii de copii piratate ale sistemului de operare Windows nu vor mai putea descarca "patch-urile de securitate considerate importante". (http://www.microsoft.com/genuine/downloads/whyvalidate.aspx)

De asemenea, Microsoft a mai anuntat ca din luna februarie va extinde pentru inca 20 de limbi straine acest program de autentificare.

Dupa cum se arata intr-un material Cnet, unii experti in securitate informatica spun ca aceasta solutie ar putea duce la sporirea problemelor de securitate in general pe Internet, intrucat computerele care raman deschise la atacuri pot fi utilizate pentru initierea altor atacuri.