Presedintele PSD Adrian Nastase a declarat aseara dupa sedinta comuna a grupurilor parlamentare ale partidului ca afirmatiile reformistilor din PSD facute in presa in ultima perioada precum si intregul curent al reformatorilor este manipulat de... Traian Basescu.

"E posibil ca unii dintre ei sa fie manipulati pentru ca nu intamplator Traian Basescu a lansat mesajul de schimbare a presedintilor Parlamentului. Nu intamplator se incearca impartirea partidului in buni si rai, reformatori si neocomunisti. Toate acestea reprezinta incercari de a transforma un partid mare si puternic in mai multe partide mai mici.

Sigur, sunt unii dintre colegii nostri care nu inteleg acest lucru. Sunt anumite tentative de racolari la nivelul PSD pentru ca Alianta PNL-PD incearca sa creeze o alta majoritate parlamentara pe diverse formule, sa infiinteze un grup de independenti, un grup de populari, un grup de simpatici. Asta incerc sa le explic eu colegilor mei.

Se vor face si ei baieti mari si vor intelege", a declarat Adrian Nastase. Intrebat daca le-a explicat aceste asa-zise manevre ale lui Basescu colegilor sai din PSD, Nastase a spus ca "nu a facut ore de dirigentie si nici nu are de gand sa faca". Dupa sedinta BEx al PSD, luni, va fi impusa disciplina in partid si pesedistii nu vor mai avea voie sa vorbeasca despre reformarea partidului.

Nastase le-a spus parlamentarilor PSD ca partidul sau trebuie sa ramana principala voce politica si sa profite de faptul ca, desi guvernul este al Aliantei PNL-PD, Parlamentul este controlat de PSD.

Nastase i-a avertizat pe subalternii sai ca "Alianta doreste sa detina si controlul absolut asupra Parlamentului si sa inverseze raporturile din administratia publica locala prin santajul practicat asupra UDMR si PUR".

"Este foarte important sa definim foarte clar parametrii conduitei noastre ca partid de opozitie, pentru a avea un reper in actiunea noastra politica", a spus Adrian Nastase trasand drept sarcina de partid sicanarea permanenta a guvernarii de catre parlamentarii PSD prin intrebari, interpelari si amendamente aduse proiectelor de legi ale Guvernului Tariceanu.

De asemenea, Nastase a afirmat ca "trebuie amendata ipoteza ca noi ne temem de anticipate. Mesajul nostru trebuie sa fie ca Romania nu are timp de anticipate acum, dar ca noi suntem dispusi sa facem anticipate daca va fi nevoie".

Liderul PSD a mai declarat in discursul tinut in fata grupurilor reunite ca PSD a castigat alegerile chiar daca se afla in opozitie, deci nu are motiv sa se teama de reluarea scrutinului electoral.