Nicolae Mischie este singurul care a ramas in arest, ceilalti trei inculpati retinuti impreuna cu el fiind pusi in libertate de instanta. Ieri, Mischie a declarat recurs impotriva hotaririi Judecatoriei Tirgu-Jiu de arestare preventiva pe termen de cinci zile.

La rindul sau, Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a declarat recurs impotriva deciziei aceleiasi instante din Tirgu-Jiu de punere in libertate a celorlalte trei persoane retinute in dosarele anchetate de procurori.

Maria Dumitrascu, primar al comunei Berlesti, Gabriel Ungureanu, seful Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean Gorj, Dan Pavel, functionar la acelasi serviciu, au fost eliberati miercuri seara, imediat dupa decizia pronuntata de instanta.

Procesul a inceput in jurul orei 15.00, inculpatii fiind adusi pe rind in sala in care erau audiati. Rudele lor asteptau in alta incapere deznodamintul. Hotarirea de arestare a lui Mischie a fost data de un judecator tinar, in virsta de 31 de ani. Alin Nicolescu, cel care a decis ca Nicolae Mischie sa ramina in arest, a fost vizibil emotionat in momentul citirii verdictului.

Sentinta a fost data in jurul orei 21.00, dupa ce instanta a deliberat aproape o ora. Dupa pronuntarea hotaririi, Sanda Mischie, sotia fostului lider PSD, a spus: “Sint deceptionata”. Potrivit unor surse bine informate, instanta de judecata si conducerea Tribunalului Gorj au fost supuse la presiuni mari pentru eliberarea lui Mischie.

La un moment dat, presedintele tribunalului, Gheorghe Miruta, a parasit institutia, exasperat de telefoanele prin care diversi prieteni ai inculpatului incercau “sa puna o vorba buna”. Recursul facut de Parchet si de Mischie impotriva deciziei Judecatoriei Tirgu-Jiu se va judeca cel mai probabil astazi.

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, urmarit penal

Potrivit conducerii Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, procurorii au declansat urmarirea penala si impotriva actualului presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu. Acesta este cercetat in dosarele privind organizarea de licitatii fara respectarea legii pentru executarea de lucrari de pietruire si asfaltare de drumuri.

El este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri oficiale. Ion Calinoiu a facut parte, pe cind era vicepresedinte al Consiliului Judetean Gorj, iar Mischie - seful sau, din mai multe comisii de licitatii si de receptie a unor lucrari realizate din fonduri publice.

Conform anchetatorilor, presedintele Consiliului Judetean a semnat procese-verbale de licitatii si de efectuare a unor lucrari care nu erau conforme cu realitatea. Pentru aceleasi fapte, procurorii au declansat urmarirea penala si impotriva directorului executiv al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Badescu.

Nastase si Mitrea au opinii diferite

Presedintele PSD Adrian Nastase nu crede ca imaginea partidului sau este afectata de cazul Mischie. Nastase a spus ieri ca acuzatiile lui Mischie potrivit carora el si Victor Ponta s-ar afla la baza arestarii acestuia au fost lansate “la suparare”. In schimb, Miron Mitrea a afirmat ca imaginea partidului este afectata de cazul Mischie si spera ca acesta sa fie un exemplu pentru colegii sai.

Nastase si Mitrea au opinii diferite

Presedintele PSD Adrian Nastase nu crede ca imaginea partidului sau este afectata de cazul Mischie. Nastase a spus ieri ca acuzatiile lui Mischie potrivit carora el si Victor Ponta s-ar afla la baza arestarii acestuia au fost lansate “la suparare”. In schimb, Miron Mitrea a afirmat ca imaginea partidului este afectata de cazul Mischie si spera ca acesta sa fie un exemplu pentru colegii sai.

Trimis in judecata in dosarul “Arma de vinatoare”

Nicolae Mischie a fost trimis in judecata de procurorii Biroului de Investigare a Infractiunilor, Criminalitate Organizata si Terorism pentru contrabanda si incalcarea regimului armelor si munitiilor, infractiune pentru care risca o pedeapsa de pina la 15 ani de inchisoare.

Fostul baron de Gorj si-a achizitionat din Elvetia o arma de vinatoare pe care a introdus-o in tara fara sa o declare la granita si fara sa aiba permis si autorizatie de la politie. Cercetarile in acest caz au durat mai mult de doi ani, timp in care dosarul a fost plimbat intre Parchet, Inspectoratul de Politie al Judetului Gorj, Inspectoratul General de Politie si Curtea de Apel Craiova.

Prima ancheta in aceasta cauza s-a finalizat in numai citeva zile cu scoaterea lui Mischie de sub urmarirea penala, fara sa i se fi luat macar o declaratie.