Redactor-sef al ziarului "Adevarul" si presedinte al Clubului Roman de Presa, Cristian Tudor Popescu a comentat alaturi de Carol Sebastian starea actuala a presei in cadrul emisiunii "Romania la raport" de la Radio MIX. Printre altele, CT Popescu a spus ca formatul dezbaterii televizate dintre Basescu si Nastase si prestatia sa l-au avantajat pe actualul presedinte al Romaniei.

Cristian-Tudor Popescu afirma ca in Romania exista doua tipuri de ziaristi. Primii dintre ei ar fi obedienti, incapabili de investigatie, si au nevoie de un stapin. A doua categorie cuprinde jurnalistii care nu cunosc decit libertatea si nu pot lucra decit daca nu sint supusi presiunilor.

Rolul presei este, afirma redactorul-sef al "Adevarului", de a cauta adevarul. Ea nu poate ascunde realitatea, asa cum o cunoaste opinia publica.

Cristian-Tudor Popescu si-a recunoscut responsabilitatea in cea mai celebra interventie publica a sa, cea in care a condus dezbaterea finala dintre Adrian Nastase si Traian Basescu in campania prezidentiala. Jurnalistul afirma ca formatul dinamic si fara menajamente l-ar fi incomodat pe Adrian Nastase in avantajul lui Traian Basescu.

Intregul interviu poate fi urmarit pe www.infomix.ro