Cristina Coteanu a fost numita secretar de stat pentru afaceri europene la Ministerul Justitiei (MJ), a informat, vineri, Biroul de presa al MJ.

Pana la numirea sa in aceasta functie, Cristina Coteanu a fost avocat, membra a Baroului din Bruxelles. Experienta sa include 12 ani in domeniul dreptului european, dreptului international şi dreptului noilor tehnologii. Ea fost expert al Consiliului Europei pe probleme de reforma juridica in tarile din Europa de Est şi director la Teameurope, o institutie-forum a Comisiei Europene.

A lucrat, de asemenea, la Parlamentul European. Şi-a inceput cariera internationala ca director la Council of the Bars and Law Societies of the European Union, ocupandu-se de Departamentul pentru Tarile din Europa Centrala şi de Est.

Secretarul de stat insarcinat cu afacerile europene in cadrul MJ a acumulat o experienta considerabila in negocieri internationale cu participanti de diferite nationalitati şi are o lista lunga de proiecte in colaborare cu Comisia Europeana şi Consiliul Europei sau pentru aceste organisme.