Lunile martie - iunie 2005 vor aduce pentru IMM-urile din regiunea Moldovei cursuri de pregatire realizate de firma ieseana EDUROM training in cadrul programului PHARE 2002, Coeziune Economica si Sociala - Dezvoltarea Resurselor Umane. Programele de training se adreseaza managerilor si responsabililor de vanzari din zona Moldovei: Bacau, Botosani, Pascani, Piatra-Neamt, Suceava.

Proiectul se intituleaza LIFO - Managementul si Dezvoltarea Calitatilor in Vanzari si Conducere. Ideea proiectului a pornit de la constatarea ca interesul si posibilitatile de pregatire profesionala in randul IMM-urilor din zona Moldovei sunt foarte mici.

Din acest motiv, obiectivul proiectului este de a constientiza la nivel de management importanta investitiei in oameni prin programe de pregatire. Proiectul se adreseaza in special managerilor si reprezentantilor de vanzari, urmarind dezvoltarea calitatilor in vanzari si conducere.

Metoda aplicata - LIFO - Life Orientation - este recunoscuta pe plan international, fiind utilizata de peste 8 milioane de oameni din intreaga lume.

"In ultimii 3 ani am avut ocazia sa cunosc mai multe companii din zona Moldovei si am constatat ca investitiile in oameni nu sunt o prioritate - se fac rar si la intamplare, fara a fi integrate intr-o strategie de companie.

Din acest motiv, prin acest proiect, Edurom si-a propus sa schimbe perspectiva managerilor in privinta investitiei in oameni, constientizand legatura directa care exista intre performantele companiei si pregatirea oamenilor care obtin aceste rezultate." Razvan Mitocariu, Director General EDUROM training.

Proiectul se desfasoara in 4 locatii: Botosani/Suceava - martie 2005, Bacau - aprilie 2005, Pascani - mai 2005, Piatra-Neamt - iunie 2005. Pentru fiecare locatie in parte, sesiunile de training vor fi organizate pe 2 module: Dezvoltarea Calitatilor in Vanzari si Dezvoltarea Calitatilor in Conducere. Un modul cuprinde 2 zile de training.

Numarul locurilor este limitat: 10 locuri pentru fiecare din cele doua module din fiecare locatie.

Lansarea proiectului va avea loc la Iasi, printr-o Conferinta de presa organizata in data de 15 februarie 2005. Costurile participarii la aceste cursuri sunt finantate de Uniunea Europeana, dorindu-se atingerea unui numar de 80 de IMM-uri din orasele sus mentionate.