Un explorator britanic a devenit primul om din lume care a zburat cu un elicopter de la Polul Nord la Polul Sud. N-a reusit din prima, dar de data aceasta Steve Brooks a dus la bun sfarsit voiajul care a durat doi ani. A parcurs peste 30 de mii de kilometri si 20 de tari.

Steve Brooks a ajuns cu bine la Polul Sud, dupa cea mai lunga calatorie din viata lui. Plecat acum doi ani de la Polul Nord, exploratorul a traversat America de Nord, America Centrala, a zburat pe deasupra Amazonului si Anzilor pina in Tara de Foc.

Nu a fost usor, dar am dus-o la capat. In viata trebuie sa mergi inainte si asta am facut si noi. Si am reusit. Iar satisfactia este nemaipomenita.

In prima parte a calatoriei, Steve Brooks a avut-o copilot pe sotia lui, care a renuntat insa la marea aventura pentru ca era insarcinata. In cea mai dificila parte a voiajului, exploratorul britanic l-a avut alaturi pe copilotul Quentin Smith.

Cei doi au plecat din tara de foc pe 6 ianurie si au ajuns la destinatie dupa aproape trei saptamini, infruntind ceata si vizibilitatea zero. Brooks, care a inconjurat de doua ori pamintul intr-un elicopter, are la activ mai multe recorduri. Printre altele, el este primul om din lume care a calatorit din America in Rusia intr-o amfibie special construita.