Aceeasi inaltime, aceeasi culoare a ochilor, acelasi numar la pantofi si par lung, negru-abanos si sarmos. Este descrierea surorilor supranumite “siamezele”: Mihaela, Luciana si Aurelia Stanciu, componentele singurei formatii de triplete din Romania, “Do-Re-Mi”.

De unicitatea lor lumea continua sa se mire, brunetele fiind confundate intre ele chiar si de tatal lor, profesorul Stanciu Radu Lucian, cercetator stiintific principal in sociologia artei la Academia Romana. Fizic, singura diferenta dintre ele o fac alunitele plasate pe corp in locuri diferite Anii ce-au trecut i-au lasat tatalui fetelor aceeasi stare de confuzie.

Desi e unul din cei mai buni experti in patrimoniu artistic al Ministerului Justitiei si are sute de opere de arta pe mana pe care le-a expertizat, parintele tinerelor spune ca uneori ar mai simti nevoia sa isi insemne fetitele pe maini cu pixul, ca in copilaria lor, pentru a le putea identifica. Povestea celor trei tinere ce de 21 de ani fac eforturi sa fie diferite este una unica.

Viata “siamezelor” a fost pusa sub semnul confuziei intre ele. Nu a fost un complex, ci un atu in baza caruia, cand s-a ivit ocazia, au profitat. Ziua de 26 august 1983 a fost de neuitat pentru colectivul spitalului bucurestean Elias, dar si pentru Camelia si Radu Lucian Stanciu. Caci cu totii asteptau gemene, lucru certificat de ecograf.

Insa, spre uimirea tuturor, s-au nascut pe cale naturala trei fetite, eveniment imortalizat de conducerea spitalului precum si de presa din acea vreme. La un an de la nasterea lor minunea s-a repetat. Mama fetelor, Camelia Stanciu, a ramas insarcinata si urma sa nasca alti tripleti, de aceasta data baieti.

Insa riscul nasterii ii putea periclita grav sanatatea, asa ca, la sfatul specialistilor, s-a renuntat la nasterea lor. De la venirea pe lume a fetelor, glumele domnului profesor si publicist Radu Lucian Stanciu alimentau mirarea generala: “Copii? Da, am. Triplete. Vreti reteta? Nu v-o pot spune, insa va ajut eu cu placere!”.

Insusi Nicolae Ceausescu a luat cunostinta de eveniment si a rasplatit familia Stanciu cu un apartament de patru camere intr-un bloc nou. Dar cea care a vegheat la buna crestere a fetitelor ani la rand a fost Zoe Ceausescu. In mod constant, fata dictatorului venea cu masina plina de mancare, dar singurul lucru pe care si-l mai amintesc tinerele de astazi sunt navetele de pepsi si bananele.

Scoala au facut-o impreuna pana la un punct, cand profesorii au fost nevoiti sa le separe. Lesne de inteles, deoarece brunetele isi motivau absentele singure, se completau la lucrari de control in functie de cine stapanea mai bine materia respectiva, ba chiar isi “imprumutau” carnetele de note una alteia. Asa ajungea o nota de “10” in doua sau chiar trei carnete.

Momentul cand au fost pentru prima oara despartite le-a bulversat pentru mult timp. “Pana atunci nu avusesem nevoie de prieteni, nu am simtit aceasta nevoie. Atunci a fost pasul cand a trebuit sa invatam sa facem acest lucru, caci pana in acel moment noi intre noi am fost cele mai bune confidente si nimeni altcineva nu-si mai gasea loc.

Apropo, vecina noastra, Alexandra Dinu, fosta si probabil din nou Mutu, ne-a fost cea mai buna prietena. Ne-am petrecut copilaria si o parte din adolescenta impreuna”. Si perioada adolescentei le-a lasat fetelor amintiri frumoase. Una dintre ele a fost prima lectie de sarutat pe care au luat-o, bineinteles, tot intre ele. Nu dupa cum va inchipuiti, ci cu ajutorul baloanelor.

Se ascundeau in cotloanele blocului si perseverau cu ajutorul plasticelor umplute cu aer incercand astfel sa evite emotiile si momentele de rusine pe care le-ar fi dat necunostinta lor in domeniu. La un moment dat, Mihaela si Luciana au avut noroc de prieteni gemeni. Si s-au ciocnit de un fapt pe care nu-l cunoscusera niciodata. “In primele intalniri ii tot confundam. La fel si ei pe noi”.

Insa perioada cea mai grea a intervenit acum un an, cand Aurelia s-a stabilit in Spania pentru a-si continua studiile. “Incercam sa fim diferite fizic, dar nu prea reusim”, marturiseste cea mai extrovertita dintre ele, Luciana-Valentina, care este studenta la Sociologie-Psihologie. “Ne uitam una la alta ca in oglinda. Asa facem si cand ne e dor de Aurelia, care s-a stabilit in Spania.

“Ne privim una pe cealalta si o vedem pe Aurelia. Insa nu este de ajuns sa ne potolim dorul. Vorbim seara de seara, ne vedem lunar. Ori vine ea acasa, ba ne ducem noi la ea. Ultima oara am petrecut impreuna vacanta de iarna in Danemarca!”.

Mai retinute, insa la fel de spontane, Mihaela-Maria, studenta la Drept si Aurelia-Elena, care urmeaza cursurile Facultatii de Turism din Montigo, Spania, sustin cele afirmate de sora lor. Fetele marturisesc fara urma de ezitare ca intre ele exista si este probata mereu telepatia. Fenomenul se manifesta mult mai intens intre Mihaela si Lucia, ce s-au aflat in aceeasi placenta.

“Simtim tensiunile emotionale pe care le traverseaza una din noi, simtim cand se imbolnaveste cealalta. Ne transferam una alteia bucuria si tristetea. In urma cu ceva timp, Aurelia a cazut victima unui grav accident auto din care, din fericire, a scapat. In momentul accidentului am tresarit si ne-am uitat la ceas. Era ora la care politia rutiera a consemnat accidentul”.

Tripletele se stiu pe dinafara. Si daca cineva incearca sa le gaseasca deosebirile, dupa cum ne spun la unison, acel cineva trebuie sa stie ca “Luciana este cea frumoasa, Mihaela este cea sexoasa, iar Aurelia cea desteapta”. Creolele nu sunt departe nici de tendinta noii generatii, moda de a se prezenta aspectuos, prin muzica.

Referitor la talentul lor interpretativ, Mihaela, Luciana si Aurelia sunt de parere ca desi nu s-au perfectionat din punct de vedere muzical prin cursuri de specialitate, au voci mai bune decat jumatate din domnisoarele de pe piata muzicala din tara noastra. Cu adevarat, ideea de a avea o formatie a incoltit in mintea lor in urma deselor cereri de a juca toate trei in videoclipuri.

“Am avut propuneri sa jucam in videoclipuri, atat din partea unor formatii dance si solisti din lumea muzicii de petrecere, cat si din partea unor realizatori de televiziune. Am imprimat deja doua piese si suntem in tratative cu o casa de discuri”, marturisesc fetele.

Cu toate acestea, ele nu sunt convinse ca lumea muzicala autohtona le-ar oferi mai multe perspective in viata decat facultatile pe care le urmeaza deja. In lume, mai exista doar o trupa de triplete T-Rio, cele trei surori din Brazilia Cum fetele de la Do-Re-Mi au de gand sa se lanseze in muzica, ele nu vor fi singurele triplete, in plan mondial, care compun o formatie.

In lume mai exista o astfel trupa, T-Rio. Cele trei frumoase surori din Brazilia care au invadat topurile internationale cu piesa “Choopeta (Mamae eu Quero)” au vizitat anul trecut tara noastra pentru un concert. In plus, au aparut si la emisiunea “Surprize, Surprize” de la TVR 1. Single-ul lor a ajuns pe pozitia 6 in Topul european al prestigioasei reviste Billboard.