Timisoara continua cea mai spectaculoasa campanie de transferuri din aceasta iarna. Dupa aducerea antrenorului Olaroiu si a 7 jucatori noi, in frunte cu Caramarin si Gigel Coman, urmatorul pe lista este Ovidiu Petre, care va semna azi pentru Poli, scrie Libertatea.

Mai mult, Poli e gata sa dea lovitura anului: achizitionarea ex-internationalului Viorel Moldovan. Atacantul de 33 de ani a primit o oferta concreta din partea lui Toni Dobos si e extrem de tentat sa o accepte, scrie ProSport.

Viorel Moldovan a primit o oferta de la Poli si va da luni un raspuns timisorenilor, el fiind tentat sa accepte o reintoarcere in Divizia A. Poli continua sa surprinda pe piata transferurilor, unde e gata sa dea lovitura anului: achizitionarea ex-internationalului Viorel Moldovan. Atacantul de 33 de ani a primit o oferta concreta din partea lui Toni Dobos si e extrem de tentat sa o accepte.

“Am avut citeva discutii cu Dobos, care mi-a povestit ce se intimpla la Timisoara. Am inteles ca e o treaba serioasa, si de asta as veni”, a declarat ieri jucatorul, aflat acasa, la Geneva, impreuna cu familia. El a cerut un ragaz pina luni, cind urmeaza sa se clarifice si statutul clubului sau, Servette.

Camera de Comert din Geneva va judeca luni situatia financiara a echipei, si daca nu va oferi cineva garantii serioase, aceasta va fi declarata falimentara. In acest caz, romanul devine jucator liber si spune ca Poli e prima sa optiune de transfer.

“As juca pentru 40.000 de fani”

Viorel Moldovan spune ca il trage ata sa se intoarca acasa si crede ca ar putea fi util. Mai mult, atmosfera din tribunele stadionului “Dan Paltinisanu” il fascineaza pe jucator: “Una e sa joci in fata a cinci mii de oameni, alta cu patruzeci de mii in spate. Ar fi o experienta interesanta.” Moldo spune insa ca vrea sa ia o decizie inteleapta, pentru ca trebuie sa tina cont si de familie.

Iar familia, o spune franc, e deocamdata “asa si asa” in legatura cu o eventuala intoarcere in Romania. Refuzind insa oferte avantajoase financiar din liga a doua franceza si din Cipru, Viorel Moldovan spune ca varianta Poli AEK, in cazul in care Servette intra in faliment, e singura la care se gindeste.

Toni Dobos confirma tratativele

Directorul banatenilor, Toni Dobos (foto) spune ca aceasta tranzactie depinde acum numai si numai de Viorel Moldovan. “Am vorbit cu el si mi-a spus ca la inceputul saptaminii viitoare imi va da un raspuns. Eu sper ca el sa fie pozitiv si din retur el sa joace la noi”, a declarat fostul patron al clubului de pe Bega, aflat in Italia cu lotul lui Poli.

Seful lui Servette e pazit de politie

Servette Geneva, club ce are in palmares 17 titluri si 7 Cupe ale Elvetiei, este in colaps. Echipa are un pasiv de opt milioane de euro si procedura de declarare a falimentului, aminata in prima faza, ar putea fi decisa miine. Presedintele gruparii la care Viorel Moldovan a ajuns vara trecuta, Marc Roger, a promis implicarea.

ProSport - 31 ianuarie 2005

Ovidiu Petre vine la Poli!

Timisoara continua cea mai spectaculoasa campanie de transferuri din aceasta iarna. Dupa aducerea antrenorului Olaroiu si a 7 jucatori noi, in frunte cu Caramarin si Gigel Coman, urmatorul pe lista este Ovidiu Petre, care va semna azi pentru Poli.

Pus pe liber de Galatasaray, acolo unde evolutiile sale modeste au fost motivul conflictului dintre Hagi si baskanii clubului din Istanbul, Ovidiu Petre revine in fotbalul romanesc. Chiar daca, initial, Dinamo a fost prima echipa interesata de serviciile mijlocasului, pana la urma acesta se va transfera la Poli Timisoara, la insistentele lui Cosmin Olaroiu, care l-a avut elev la FC National.

Petre va semna astazi contractul cu Poli, pentru un salariu de aproximativ 150.000 de dolari pe an, in conditiile in care cel mai mare contract de la echipa ii apartinea lui Caramarin, care primeste 120.000 de dolari pe sezon. Petre se va alatura lotului timisorean din 11 februarie, cand se va pleca intr-un turneu in Cipru.

Un alt nume important aflat in vizorul noilor patroni ai lui Poli este Viorel Moldovan. Fostul atacant al nationalei, aflat sub contract cu Servette Geneva, a fost contactat de Toni Dobos, directorul sportiv al banatenilor. "As fi tentat sa revin in tara si sa joc pentru Poli", a marturisit Viorel Moldovan.

"Voi da un raspuns clar la inceputul saptamanii, cand se va decide soarta lui Servette, care e in faliment. Daca devin jucator liber, va fi mult mai usor sa vin la Timisoara", a declarat atacantul in varsta de 33 de ani.

Andrei Comsa, Libertatea - 31 ianuarie 2005