Wilfried Martens, presedintele Partidului Popular European (PPE), a reiterat, la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul reuniunii Biroului Politic al PPE de la Bruxelles, sprijinul pentru PNTCD in vederea unificarii miscarii crestin-democrate si populare din Romania intr-un partid unic.

Ciuhandu si PNTCD au primit mandatul sa realizeze aceasta unificare "cat mai repede cu putinta" cu toate formatiunile politice din Romania care doresc aceasta coagulare, subliniindu-se ca orice amanare a proiectului politic demarat prin Manifestul Popular priveaza viata politica din Romania si electoratul de un partid crestin-democrat si popular puternic.

In acest sens, Martens a recomandat UDMR, in calitatea sa de formatiune politica membra a PPE, sa acorde tot sprijinul partidului condus de Gheorghe Ciuhandu. "Domnul Ciuhandu a realizat un lucru excelent de cand este presedinte al PNTCD. Din pacate, timpul pe care l-a avut pana la alegeri a fost extrem de scurt.

Domnia-sa, insa, a dovedit certe calitati de lider, drept pentru care se bucura in continuare de toata sustinerea noastra", a precizat Martens. Pe de alta parte, Partidul Popular Crestin-Democrat (din Republica Moldova), condus de Iurie Rosca, a primit, la insistentele lui Ciuhandu, statutul de "sister-party" (partid-sora), statut care il apropie foarte mult de aderarea la PPE.