Oficialii clubului Dinamo au obtinut imprumutul mijlocasului de la Inter Milano, Ianis Zicu, pentru un an si jumatate, iar fotbalistul, care ultima oara a evoluat pentru AC Parma, se va prezenta sub comanda lui Ioan Andone incepind de marti.

Ianis Zicu musca iar

Oficialii bucurestenilor au obtinut imprumutul mijlocasului de la Inter Milano pentru un an si jumatate. Jucatorul poate reveni oricind in Italia. La Dinamo e un adevarat mercato.

Danciulescu alearga prin China, dar deocamdata nu a semnat nimic, se cauta o echipa si pentru perechea lui, Niculescu, astfel incit N&D sa poata concerta in Asia, Galamaz nu stie daca va juca returul la Seul sau in Bucuresti, iar Petre asteapta de peste un deceniu un transfer peste hotare.

In mijlocul acestei nebunii, “ciinii” sint pe cale sa dea o lovitura si pe planul achizitiilor, aducind un jucator din Serie A. E vorba de mijlocasul Ianis Zicu, care, conform spuselor directorului executiv al dinamovistilor, Cristi Borcea, se va intoarce in “Groapa” la exact un an dupa ce a ajuns in Peninsula.

Mijlocasul fusese transferat la Inter, care ulterior l-a imprumutat la Parma, Zicu nejucind nici un minut in partidele oficiale pentru ner-azzurri. Din nefericire insa pentru machedon, el a esuat si la Parma, devenind un client fidel al bancii de rezerve.

In aceste conditii, fotbalistul a intrat intr-o depresie, lucru pe care ProSport l-a semnalat intr-un articol de saptamina trecuta, manifestindu-si dorinta de a reveni acasa.

“Ciinii” platesc doar 70.000 de dolari

“Zicu e rezolvat! Ne-am inteles cu cei de la Inter, iar jucatorul ne va fi imprumutat pentru un an si jumatate. Si noi, si Inter vom achita salariul lui Zicu, care de marti se va prezenta la antrenamente”, ne-a declarat Cristi Borcea. Conform unor surse din interiorul clubului, salariul lui Ianis la Inter, de 900.

000 de dolari pe sezon, va fi suportat aproape in totalitate de milanezi, Dinamo urmind sa plateasca doar 70.000 de “verzisori” mijlocasului pentru perioada pe care acesta o va petrece in “Groapa”. Totusi, potrivit intelegerii dintre Inter si Dinamo, Zicu va fi nevoit sa se intoarca in Italia daca peninsularii cer acest lucru inainte de expirarea imprumutului.

Desi Cristi Borcea sustine ca legitimarea lui Zicu la Dinamo e rezolvata, administratorul-delegat al “ciinilor”, Cornel Dinu, plecat la Milano, a afirmat ca ultimele detalii despre transfer vor fi puse la punct in cursul zilei de azi.

Probleme cu transferul lui Ionel Danciulescu in China

Directorul executiv Cristi Borcea a dat ieri de inteles ca transferul lui Ionel Danciulescu (foto) la campioana Chinei intimpina dificultati. Se pare ca problema ivita o reprezinta faptul ca Dinamo ar vrea sa primeasca intreaga suma de transfer o data, in timp ce chinezii vor sa plateasca in rate. ”Am pus citeva conditii. Daca nu vor fi respectate, jucatorul revine la Dinamo”, a spus Borcea.

Ar fi cu adevarat o lovitura de teatru ca, dupa ce a batut drumul pina in China, timp in care suporterii l-au injurat la amicalul cu Inter Gaz, Danciu sa fie nevoit sa revina in ”Groapa”.

Claudiu Niculescu mai asteapta

Reintregirea duetului N&D in Asia e inca posibila. Dupa ce Claudiu Niculescu a fost propus in China mai multor formatii, dar fara rezultat pina acum, pe adresa atacantului a aparut si varianta Ulsan Hyundai, locul 2 in Coreea de Sud. Impresarul Dumitru Tudor, prin intermediul caruia a aparut oferta, asteapta pentru miine un raspuns de la oficialii formatiei asiatice.

Varianta Gabriel Tamas a picat

Aflat la Brasov, Gabriel Tamas a recunoscut ieri ca si-ar dori sa revina la Dinamo, dar sansele sint mici. “Singura varianta ar fi ca Spartak sa suporte salariul meu pe perioada cit m-ar imprumuta. Eu am insa o oferta si de la Zenit, asa ca totul depinde de ce va hotari impresarul Victor Becali”, a spus Tamas. “Venirea lui la Dinamo a picat”, a recunoscut directorul executiv Cristi Borcea.

amir.kiarash@prosport.ro

mihai.ionescu@prosport.ro