Banca de Export- Import a Romaniei EXIMBANK - SA a inregistrat la sfarsitul anului 2004 un profit brut de 422 miliarde lei, rata profitului fiind de 21,41 la suta.

EXIMBANK a utilizat in 2004 pentru stimularea exporturilor toate instrumentele specifice de care dispune: bonificatii de dobanda, finantari, asigurari si garantii. Totalul exportului sustinut prin toate aceste instrumente in anul 2004 a fost de 2.408, 16 milioane USD in echivalent lei.

In anul 2005 EXIMBANK va utiliza aceleasi instrumente de sustinere a exportatorilor, punand accent pe cele de asigurare. Incepand cu acest an EXIMBANK va emite asigurari de credite pentru export doar in contul statului, conform cerintelor Uniunii Europene.

In vederea asigurarii unei mai bune transparente a activitatii EXIMBANK, incepand cu 2005 vor fi publicate in Monitorul Oficial toate Normele privind activitatea desfasurata de catre banca in contul statului.

De asemenea, din acest an EXIMBANK va reduce perioada de obtinere a garantiilor de export, acestea fiind emise direct de catre banca, dupa aprobarea Comitetului Interministerial pentru Garantii si Credite de Comert Exterior.