S-au modificat

Normele metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 479/2003 ***

de     HotNews.ro
Luni, 31 ianuarie 2005, 0:00Hotararea nr. 2398 din 21 decembrie 2004 privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 479/2003.

• Agentii economici care desfasoara activitati de amanetare sunt exceptati de obligatia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale pentru serviciile de creditare, inclusiv pentru comisionul aferent acestor servicii.
• Din categoria de aparate de marcat electronice fiscale au fost excluse casele de marcat electronice utilizate ca imprimanta fiscala.
• Cand casa de marcat electronica fiscala are posibilitatea de cuplare la calculator, interfata, prin setul sau de comenzi, poate modifica, completa si citi baza de date interna a aparatului si poate emite documente fiscale, cu conditia indeplinirii urmatoarelor cerinte:
- sa nu permita scrierea sau stergerea memoriei operationale a modulului fiscal;
- sa blocheze comunicatia ca urmare a erorilor semnalate de modulul fiscal;
- sa permita trecerea in regim izolat in vederea anularii conditiilor de eroare si a finalizarii corecte a
comenzilor.
• Pe bonurile fiscale emise cu aparatele de marcat electronice fiscale destinate activitatilor de comercializare a marfurilor in aeroporturile internationale si in regim de duty-free, in functie de tipul magazinului, se tipareste si:
- sintagma "DUTY-FREE EXPORT", in cazul magazinelor duty-free;
- textul "Marfuri numai pentru uzul reprezentantelor diplomatice si al personalului acestora", in limbile romana
si engleza, in cazul magazinelor duty-free diplomatice.
- sintagma «EXPORT», in cazul magazinelor situate in aeroporturile internationale.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


435 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by