Printre cei convocati ieri de selectioner pentru amicalul cu Slovacia se regasesc, ca premiere absolute, Valentin Badoi si Gigel Bucur.

Piturca s-a decis asupra lotului cu care va infrunta pe 9 februarie Slovacia. A facut-o consecvent principiilor de selectie pe care le enunta cu ceva timp in urma, chemind la lot fotbalistii din campionatul intern care par cei mai in forma in acest moment.

Selectionerul Piturca a anuntat ieri si numele celor 12 fotbalisti din campionatul intern, care, alaturi de cei opt jucatori care evolueaza in strainatate, compun lotul national al Romaniei pentru partida amicala din Cipru, cu Slovacia. Ineditul il reprezinta convocarea rapidistului Valentin Badoi, alaturi de cea a atacantului Sportului Studentesc, Gigel Bucur.

Acestia se regaseau insa in lista largita a celor vizati de Piturca din campionatul intern spre a fi adusi la echipa nationala, astfel ca surpriza convocarii lor nu este chiar atit de mare.

Doar treide la Steaua

De la Steaua au fost convocati doar trei fotbalisti, capitanul Mirel Radoi, veteranul Dorinel Munteanu si Daniel Oprita.

Piturca ar fi chemat la lot si alti stelisti, dar a luat in considerare si faptul ca, tot pe 9 februarie, Steaua disputa in Italia un meci amical impotriva lui Internazionale Milano, fapt pentru care Zenga ar fi dorit sa aiba toti jucatorii la dispozitie sau, oricum, cit mai multi.

Lotul Romaniei pentru meciul cu Slovacia

PORTARI

Bogdan Stelea (Dinamo Bucuresti)

Marius Popa (Poli AEK)

FUNDASI

Valentin Badoi (Rapid)

Flavius Moldovan (Rapid)

Mirel Radoi (Steaua)

Valentin Nastase (Bologna - Italia)

Adrian Iencsi (Spartak - Rusia)

Razvan Rat (Sahtior - Ucraina)

Tiberiu Ghioane (Dinamo Kiev - Ucraina)

MIJLOCASI

Florentin Petre (Dinamo)

Tiberiu Balan (Sportul)

Mihaita Plesan (Univ. Craiova)

Dorinel Munteanu (Steaua)

Constantin Gilca (Almeria - Spania)

Daniel Pancu (Besiktas - Turcia)

Nicolae Mitea (Ajax - Olanda)

ATACANTI

Daniel Niculae (Rapid)

Daniel Oprita (Steaua)

Gigel Bucur (Sportul)

Adrian Ilie (FC Zürich - Elvetia)

Terenul tine la tavaleala

Gazonul pe care se va juca Romania - Slovacia va fi bun, chiar daca va ploua, lucru de asteptat in Cipru. In ultima saptamina, ploaia a facut doar vizite fulgeratoare pe insula Afroditei. Lumea a inceput deja sa iasa la plaja, iar cei mai curajosi se iau chiar la trinta cu valurile domoale ale Mediteranei.

Miltis Michaelidis, administratorul stadionului Zenon din Larnaca, cel pe care Romania va intilni Slovacia pe 9 februarie, s-a trezit ieri-dimineata foarte devreme pentru a ajunge la locul de munca. “Sint doua echipe in Larnaca, AEK si ALKI, care joaca pe stadionul acesta si trebuie sa avem grija de gazon in fiecare zi.

Miercuri, s-a disputat aici un amical, iar acum angajatii au venit mai devreme pentru a acoperi gaurile facute in teren”, explica cipriotul.

Mirat ca nu mai e Iordanescu

“Stiu ca Romania va veni sa joace cu Slovacia pe 9 februarie aici, dar nu-mi fac probleme, pentru ca totul va arata in regula. Anul trecut a plouat foarte tare la un meci al Ungariei cu Slovacia, dar gazonul a rezistat foarte bine”, continua cipriotul. Se intereseaza apoi de nationala noastra, spunind ca Romania va fi mereu printre cele mai bune din Europa. Apoi intreaba ce mai face Iordanescu.

Ramine apoi perplex cind aude ce s-a intimplat: “Nu mai e el antrenorul nationalei voastre?!? Incredibil!”.

Ce mai fac stranierii convocati

RAzvan RaT - se afla in Spania si a sustinut chiar duminica un meci amical: Dinamo Zagreb - Sahtior Donetk 1-1. A jucat toate cele 90 de minute. Razvan va veni duminica seara in Romania.

Nicolae Mitea - se afla la Amsterdam, iar la sfirsitul saptaminii trecute a evoluat o repriza pentru Ajax, in meciul cu Den Haag (0-0). Mitea vine in Romania duminica.

Adrian Iencsi - pina acum nu a disputat nici un amical. Se afla cu Spartak Moscova la Marbella, iar simbata va disputa primul meci de pregatire tocmai impotriva celor de la Sahtior Donetk. Si el se va intoarce in Romania tot duminica.

Daniel Pancu - simbata a fost titular in meciul cistigat de Besiktas cu 1-0 contra celor de la Malatyaspor, iar presa turca a remarcat ca, dupa plecarea lui Vicente Del Bosque, randamentul lui Pancone este cu totul altul, el jucind foarte bine impotriva Malatyei. Se va prezenta luni la convocare.

Tiberiu Ghioane - de vineri s-a alaturat lotului lui Dinamo Kiev pentru cantonamentul din Portugalia. Dupa usoare probleme medicale, acum este in plenitudinea fortelor si se antreneaza la parametri normali. Cel mai probabil va face jonctiunea cu lotul direct in Cipru.

Constantin GIlcA - a jucat tot meciul pentru Almeria, echipa sa pierzind partida din deplasare, cu Celta Vigo (0-1).

Valentin NAstase - a jucat foarte bine, cistigind cu Bologna pe “San Siro”, impotriva Milanului. L-a neutralizat pe Kaka, reusind unul dintre cele mai bune jocuri ale sale in Serie A

Adrian Ilie - titular integralist pentru FC Zürich in amicalul cu Sparta Praga (0-3). Ieri a revenit in Elvetia incheind stagiul de pregatire din Cipru. Ilie vine luni la reunire pentru a fi cit mai mult timp in atmosfera lotului dupa un an si jumatate de absenta.