Saptamana trecuta, regizorul Sergiu Nicolaescu a intrebat-o pe Mihaela Radulescu, mai in gluma, mai in serios, daca va fi de acord sa joace intr-un film de-al sau. Regizorul a aruncat manusa, dar nu se astepta ca Mihaela sa accepte fara sa stea pe ganduri.

Astfel, in ultima productie a regizorului, "Cincisprezece", ale carei filmari vor incepe saptamana viitoare, Mihaela va interpreta rolul unei muncitoare de origine germana, pe nume Hilde. Cu un an in urma, Sergiu Nicolaescu negocia de zor cu o vedeta de televiziune autohtona, nimeni alta decat Andreea Marin, in vederea semnarii unui contract pentru productia "Orient Express".

Cum Andreea Marin a refuzat propunerea lui Nicolaescu, acesta a ramas placut surprins de decizia prompta a Mihaelei Radulescu. Vedeta Antenei 1 a declarat ca, in momentul in care va fi solicitata, va accepta sa joace intr-un film de-al apreciatului regizor. in aceste conditii, Sergiu Nicolaescu nu a mai asteptat alta ocazie, ci a preferat sa schimbe scenariul filmului intitulat "Cincisprezece".

Filmarile vor incepe saptamana viitoate

Pelicula ii are ca protagonisti pe Maia Morgenstern, Daniela Nane, Ioana Moldovan, Cristian Iacob, serban Ionescu si Valentin Teodosiu. Actiunea filmului cuprinde doua perioade: anul 1989 si anul 2004, cand, o ziarista franceza de origine romana, interpretata de marea actrita Maia Morgenstern, vine la Bucuresti sa faca o ancheta despre evenimentele din '89.

Aceasta descopera si povestea tragica a unui marinar mort in Revolutie, personaj ce va fi jucat de Cristian Iacob. Cele trei gratii - Mihaela Radulescu, Daniela Nane si Ioana Moldovan - sunt muncitoare intr-o fabrica, sunt prietene si locuiesc in acelasi apartament. Ioana Moldovan va fi iubita marinarului, in timp ce Mihaela va interpreta o nemtoaica din Banat, pe nume Hilde.

Primele filmari ar fi trebuit sa aiba loc saptamana aceasta la Timisoara, dar conditiile meteo, ce fac ca orasul de pe Bega sa nu semene cu cel din preajma Revolutiei din '89, i-au determinat pe producatori sa amane filmarile cu o saptamana, ele urmand sa debuteze cel mai probabil lunea viitoare, la Constanta.

in plus, intre timp au aparut si problemele de sanatate ale lui Sergiu Nicolaescu, care a suferit un puseu de tensiune la sfarsitul saptamanii trecute, el fiind internat la Spitalul Elias. Totusi, nu acesta a fost motivul amanarii filmarilor, cu atat mai mult cu cat indragitul regizor a iesit din spital duminica dimineata.