Cand s-a descoperit o hartie cu mazgaleli pe biroul unde a stat Tony Blair la forumul economic de la Davos, grafologii au fost deosebit de incantati sa o analizeze, relateaza Reuters. Ei au concluzionat ca Primul ministru al Marii Britanii este stresat si presat de evenimente.

Expertii care au studiat diversele patratele, cercuri, inele si alte mazgalituri si notite in diverse chenare de pe coala de hartie l-au descris pe Blair ca fiind "neatent", "fara calitati de lider innascut", "stresat si tensionat" sau "se chinuie sa-si pastreze cumpatul desi este confuz".

Specialistii consultati de tabloidul Daily Mirror au declarat ca Blair "este un visator optimist", in timp ce The Times a mai consultat un grafolog care a sustinut ca mazgalelile lui Blair releva faptul ca acesta este "un individ agresiv, instabil care simte o presiune enorma asupra sa".

Printre notite existau si cuvinte si expresii ca "taxe", "anularea datoriilor" si "fonduri pentru vaccinuri".

Desi a fost diagnosticat categoric, totusi a existat o problema: s-a aflat ca mazgalelile nu fusesera facute de Tony Blair, ci de vecinul de langa el, care este nimeni altul decat Bill Gates, fondatorul Microsoft. Acesta a stat in timpul summitului langa Tony Blair. "O persoana de la fundatia "Bill si Melinda Gates" s-a uitat pe hartie si ne-a spus ca este scrisul lui Bill Gates.

Suntem surprinsi ca nimeni nu s-a deranjat sa ne intrebe despre aceasta hartie, desi ea a fost facuta publica saptamana trecuta. Daca am fi vazut-o, ne-am fi dat seama ca nu era cu certitudine scrisul lui Tony Blair" a declarat un purtator de cuvant al cabinetului primului-ministru.

Inainte sa se descopere al cui este scrisul, unii dintre psihologi si grafologi chiar s-au aventurat si au facut aprecieri care mai de care mai extravagante in ziarele britanice si anume ca "scrisul lui Blair s-a schimbat in rau de cand a fost ales prima data in anul 1997".

Acelasi purtator de cuvant al primului-ministru a mai declarat ca este curios cum vor "drege" psihologii aceste diagnostice si cum le vor modifica, avand in vedere ca este vorba de Bill Gates si nu de Tony Blair.