Duminica seara, Sala “Lucian Grigorescu” Floreasca gazduit cele doua meciuri de fotbal reunite sub titulatura “Staruri Vs. Tsunami”. Cele patru echipe au fost compuse din vedete, jurnalisti, politicieni si ziaristi ai Trustului “Academia Catavencu”.

Meciurile au evoluat astfel:

- primul meci i-a adus fata in fata pe ziaristii mai multor publicatii si pe vedetele de radio, televiziune si din lumea muzicala. In echipa “Vedete” au jucat cu aplomb: Mihai Gainusa si Serban Huidu, Catalin Maruta, Andi Moisescu, Flavius de la Hara, Lucian Mandruta, K1, Catalin de la Ro-Mania.

Prezentatorul “Tonomatului dp 2” se poate lauda cu doua goluri marcate din pasele de exceptie ale lui Huidu, cel mai galagios jucator la primului meci.

La un moment dat, nimeni n-a mai tinut socoteala scorului, astfel ca la sfarsit, toata lumea s-a inghesuit la arbitra meciului pentru rezultat: 12-6 pentru ziaristi, echipa de la care s-au remarcat Ovidiu Vanghele (Mediafax) si Vicentiu Mihaiu (Pro Sport).

- Cel de-al doilea meci a fost dominat de dramatism. Vaduviti de doua prezente de baza (Robert Turcescu si Mircea Toma), ziaristii trustului Academia Catavencu au cedat teren in fata experimentatilor jucatori-politicieni, desi scorul de pe tabela nu a reflectat faptul ca meciul a fost unul extrem de echilibrat, cu faze spectaculoase la ambele porti: 6-3.

Pentru “Academie” au marcat: Florin Dobre, George Lacatus si Ciprian Paslaru, toti trei de la Cotidianul. La echipa adversa, cei mai buni jucatori au fost Victor Ponta (TSD) si Titus Corlatean (PSD). De altfel, Ponta a fost principalul marcator, dar si cel mai “galagios”, certandu-si si coordonandu-si permanent coechipierii.

Din pacate, accidentarea celui mai in forma jucator al Cotidianului, Robert Turcescu, a facut ca echipa sa porneasca la drum cu moralul scazut. Dar ne vom revansa, cu siguranta!

Daciana Sarbu a oftat si s-a bucurat alaturi de cativa membri de partid in tribune, sustinand frenetic cu chiote reusitele lui Ponta. De fiecare data cand acesta a marcat, tineretul PSD a aplaudat puternic.

Tot in tribune s-au aflat Daniel Buzdugan si Mihai Morar, cei doi neputind comenta partida datorita defectiunii de ultim moment aparuta la instalatia de sonorizare.

Vremea nefavorbaila a tinut multe persoane in casa, astfel ca numarul spectatorilor nu a fost pe masura asteptarilor organizatorilor, respectiv “Asociatia pentru Protejarea si Promovarea Libertatii de Exprimare”. Totusi, suma care a fost stransa in urma acestor meciuri va fi donata victimelor tsunami-ului care a lovit in urma cu o luna Asia.

La sfarsit, cei prezenti au primit din partea sponsorului PEPSI tricouri personalizate.

Organizatorii tin sa multumeasca celor care au participat la acest eveniment. Efortul lor nu va ramane fara rezultat.

Multumiri: Jandarmeriei, Red Bull, Pepsi, Grafitti BBDO, televiziunilor participante, prietenilor din presa, gazdelor de la Floreasca.

Din pacate, nu putem sa multumim Imprimeriei Nationale, care ne-a cerut bani pentru biletele de acces, neintelegand scopul caritabil al acestui meci! Pacat….