Dupa Judecatoria Constanta, care s-a pronuntat in mai 2003, si Tribunalul Constanta l-a achitat, ieri, pe Sever Muresan de devalizarea bancii.

Magistratii au hotarat ca Muresan si complicele sau, Mircea Hossu, nu se fac vinovati de inselaciune, fals si uz de fals, deoarece unele din faptele lor, petrecute intre anii 1992 si 1995, sunt prescrise.

Tribunalul a stabilit insa ca fosta banca Dacia Felix, actuala Eurombank, a fost prejudiciata de creditele, in valoare de 160 milioan e USD, acordate firmelor lui Sever Muresan si aprobate cu larghete de Mircea Hossu. Sumele pe care acestia trebuie sa le returneze, impreuna si separat, sunt fabuloase: circa 130 milioane USD, 6 milioane franci si 100 miliarde lei.

Decizia instantei a nemultumit toate partile implicate in proces: apararea - ca nu si-a scos clientii basma curata, Parchetul - ca inculpatii au scapat de inchisoare, iar banca pagubita - ca nu si-a recuperat intregul prejudiciu. Sentinta Tribunalului poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Constanta.