Masurile de executare silita nu vor mai fi inscrise in cazierul fiscal

de     Adevarul
Miercuri, 2 februarie 2005, 0:00


Inscrierile in cazierul fiscal al firmelor vor viza numai datele privind sanctiunile ramase definitive si irevocabile, iar certificatele nu vor mai contine informatii privind masurile de executare silita.

Un act normativ aprobat de Guvern abroga prevederea potrivit careia Ministerul Finantelor trebuia sa organizeze o evidenta separata pentru urmarirea derularii fazelor procedurale prevazute de legea falimentului.

De asemenea, persoanele fizice si asociatiile familiale care desfasoara activitati independente vor plati pentru eliberarea cazierului fiscal, necesar inregistrarii in Registrul Comertului, o taxa de 50.000 de lei.

Cazierul fiscal reprezinta evidenta persoanelor fizice si juridice, precum si a asociatilor, actionarilor si reprezentantilor legali ai persoanelor juridice care au savarsit fapte sanctionate de legile financiare, fiscale si vamale.

Acest tip de evidenta a fost introdus in anul 2001, pentru a preveni si combate evaziunea fiscala, precum si pentru a facilita administrarea impozitelor si taxelor prin identificarea contribuabililor cu risc fiscal ridicat.

Singura interdictie prevazuta de lege este interzicerea infiintarii societatilor respective, in cazul in care asociatii, actionarii sau reprezentantii acestora sunt inregistrati in cazierul fiscal cu fapte de natura penala.

Evidenta este organizata, in format electronic, de Ministerul Finantelor la nivel central si la nivelul directiilor generale ale finantelor publice judetene si al municipiului Bucuresti.


119 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi