Societatea de Asigurare Reasigurare ARDAF a anuntat, marti, intr-un comunicat, rezilierea contractului de sponsorizare cu Federatia Romana de Gimnastica (FRG), in urma deciziei antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang de a demisiona.

"Afland cu consternare despre intentia de retragere a celor doi antrenori ai lotului de gimnastica, Mariana Bitang si Octavian Belu - cei mai valorosi tehnicieni pe care gimnastica din Romania i-a avut vreodata - conducerea ARDAF a decis reconsiderarea pozitiei sale privind colaborarea cu Federatia Romana de Gimnastica, respectiv rezilierea contractului de sponsorizare incheiat, considerand ca,

in aceste conditii, imaginea gimnasticii romanesti, performantele lotului feminin de gimnastica si, implicit, imaginea societatii ARDAF vor avea mult de suferit", se arata in comunicatul semnat de presedintele ARDAF, Octavian Manastireanu.

Potrivit comunicatului, conducerea ARDAF acuza FRG de faptul ca a folosit in alte scopuri un microbuz oferit de societatea de asigurari.

"Am avut in vedere si faptul ca, din informatiile pe care le detinem, FRG a folosit in alte scopuri microbuzul oferit de ARDAF lotului de gimnastica", se arata in comunicatul citat.

Conducerea ARDAF mentioneaza, de asemenea, ca firma intentiona sa organizeze, in 2005, un turneu in principalele orase din Romania, avand ca scop popularizarea gimnasticii in randul tinerilor si obtinerea de resurse financiare suplimentare pentru FRG, proiect ce nu a primit insa acordul federatiei romane.

"Speram ca gimnastica romaneasca va depasi cu bine aceste momente si suntem deschisi unei eventuale viitoare colaborari", se mai arata in comunicatul ARDAF.