Apa minerala Perla se gaseste inca pe rafturile unor magazine din Capitala, cu toate ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a dispus oprirea de la comercializare a acestui produs. In schimb, unele supermarketuri au ales sa nu mai tina cont de campania de promovare, in care cumparatorul primea cate o sticla de apa minerala Perla la fiecare produs Pepsi Cola.

Totusi, faptul ca apa minerala Perla se gaseste inca la vanzare nu contravine deciziei luate de ANPC. Cel putin deocamdata. In urmatoarele zile, compania Vitarom Impex, care imbuteliaza si vinde apa minerala Perla, are obligatia sa dea dispozitii in toata tara pentru retragerea intregului lot de apa minerala cu termenul de valabilitate pana la 16 octombrie 2005.

"ANPC a dat dispozitia, dar aceasta nu poate fi pusa in practica peste noapte, avand in vedere ca firma respectiva are o retea nationala de distributie. Probabil ca va avea nevoie de cateva zile pentru a retrage si ultima sticla de apa minerala de pe piata", ne-au declarat reprezentantii ANPC.

Pana atunci, consumatorii sunt sfatuiti sa nu mai cumpere apa minerala Perla cu termenul de valabilitate pana la 16 octombrie, lot care a facut obiectul controlului ANPC.