Unele afaceri ii fac pe politicienii care par a se afla pe pozitii ireconciliabile sa se inteleaga. O asemenea afacere pare sa fie concesionarea de catre firma "Marmosim” a unor cariere de piatra de la Agentia Nationala a Resurselor Naturale. Chiar in ultima sedinta a Guvernului PSD, condus atunci de Eugen Bejinariu, firma "Marmosim” a primit trei noi cariere de piatra.

Sedinta a avut loc la 28 decembrie 2004, zi in care, in regim de urgenta, Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu trecea prin Parlament. Extraordinar in aceasta coincidenta este faptul ca ziua de 28 decembrie a fost buna si pentru politicianul Adriean Videanu si pentru omul de afaceri cu acelasi nume.

Adriean Videanu a fost validat pe functia de ministru de stat (vicepremier), el fiind seful Grupului ministrilor Partidului Democrat, formatiune politica al carei membru este inca de la infiintare. Succesul ca om de afaceri dat in ziua de 28 decembrie 2004 vine de la faptul ca Adriean Videanu si sotia sa sunt actionari la firma "Titan Mar”. Aceasta firma detine 94% din actiunile "Marmosim”.

Pe tot parcursul guvernarii PSD, vicepremierul lui Tariceanu a primit nu mai putin de 13 cariere de piatra, toate atribuite prin hotarari ale Guvernului condus de Adrian Nastase. Se stie ca 70% din productia "Marmosim” ajunge la export.

Mai trebuie spus doar ca, imediat dupa instalare, Adriean Videanu s-a confruntat cu o serie de dezvaluiri privind lucrarile efectuate pentru mai multe firme de stat, contractele fiind semnate si derulate in perioada 1996-2000, cand la putere era Conventia Democrata. Studiile care stau la baza concesionarilor din ultimii doi ani au fost facute inainte de 2000.

Referinte:

  • Buna ziua, Ardeal: Adriean Videanu, "achiziţionat" de PSD