Intreprinderea de stat "Delta-Lotman" intentioneaza sa anunte in 2005 ca organizeaza o licitatie nationala pentru atragerea de investitori straini si autohtoni in vedere continuarii lucrarilor de constructie la tronsonul doi al Canalului navigabil Dunare-Marea Neagra, scrie agentia ucraineana Obkom, citata de "Rusia la zi".

Informatia a fost furnizata de directorul adjunct al societatii, Konstantin Sezov, la o consfatuire dedicata indeplinirii programului "Initiativa regionala, 2002-2006". Potrivit spuselor sale, in prezent canalul poate fi traversat de ambarcatiuni cu pescaj mai mic de 5,5 metri.

Or, a adaugat Sezov, pentru adancirea senalului navigabil este nevoie de peste 280 milioane grivne, bani de care intreprinderea nu dispune". "Bugetul de stat pe anul in curs nu prevede astfel de cheltuieli. Noi putem contribui doar cu 20 milioane.

Pentru atragerea de fonduri ne-am propus sa organizam un concurs national pentru investitori straini si locali interesati sa participe la realizarea canalului", a explicat Sezov.