Papa Ioan Paul al doilea a fost dus aseara tarziu la un spital din Roma. Vaticanul a precizat ca este vorba de o masura de precautie si ca suveranul pontif avea nevoie urgenta de tratament pentru infectia respiratorie acuta de care sufera.

Papa Ioan Paul al doilea s-a imbolnavit de gripa la sfarsitul saptamanii, iar Vaticanul a anuntat, in cursul zilei de ieri, ca toate angajamentele sale publice de saptamana aceasta au fost contramandate.

"La gripa de care sfantul parinte suferea de trei zile s-au adaugat o serie de complicatii, datorita unei traheite si spasm al laringelui", a explicat purtatorul de cuvant al Vaticanului Joaquin Navarro-Valls.

Vaticanul a negat insa ca Papa s-ar afla in sectia de terapie intensiva.

Surse de la Vatican spun ca medicii Papei - care a facut si temperatura - au decis ca e mai prudent sa-l transporte la spitalul Gemelli, din Roma.

Este vorba de un spital catolic, unde Papa are un apartament special, si unde a mai fost admis de cateva ori.

Suveranul pontif, in varsta de 84 de ani, are de cativa ani mari probleme de sanatate. Sufera de Parkinson, motiv din care vorbeste cu mare dificulate, precum si de o artrita grava, din cauza careia, in ultimii trei ani, i-a fost aproape imposibil sa se deplaseze.