Cit timp a fost presedinte al Oficiului National de Prevenire si Combatare a Spalarii Banilor, Ioan Melinescu a avut si realizari. Semnificative sint:

1) protejarea infractorului Genica Boerica, prin trecerea in evidenta pasiva, chiar foarte pasiva, a tuturor raportarilor transmise de societatile bancare si refuzul, ilegal, chiar foarte ilegal, de a transmite date despre acesta la cererea expresa a Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie; si

2) neinregistrarea unei note strict secrete a serviciului secret al Ministerului Administratiei si Internelor in perioada 27.01.2003 – 10.05.2004, cu privire la persoana unui alt infractor, Omar Hayssam, si ratacirea deliberata a sesizarilor IGP si PNA care il vizau.

Succesorul lui Melinescu, magistratul Iulian Dragomir, a facut mai multe sesizari penale impotriva predecesorului sau, insa, cum Melinescu era consilier guvernamental la Cancelaria lui Adrian Nastase, Ioan Amarie si adjunctul sau, Gheorghe Suhan, nu au luat absolut nici o masura.

Sinteti curiosi ce informatii cuprindeau acele sesizari penale? Bineinteles ca sinteti, asa ca ia ascultati la tata: in baza de date a IGP exista informatii ca Ioan Melinescu a primit o spaga de 400.000 de dolari de la un cetatean arab, dar si ca acelasi Melinescu primea lunar o „taxa de protectie“ de 15.000 USD de la Genica Boerica.

In tot acest timp, Alin Teodorescu, fostul cancelar al lui Nastase, era foarte preocupat sa ii ia apararea lui Melinescu.

C-asa-i in tenis!