Papa Ioan Paul al doilea a fost dus aseară tarziu la un spital din Roma. Vaticanul a precizat că este vorba de o măsură de precauţie şi că suveranul pontif avea nevoie urgentă de tratament pentru infecţia respiratorie acută de care suferă:

Papa Ioan Paul al doilea s-a imbolnăvit de gripă la sfarşitul săptămanii, iar Vaticanul a anunţat, in cursul zilei de ieri, că toate angajamentele sale publice de săptămana aceasta au fost contramandate.

"La gripa de care sfantul părinte suferea de trei zile s-au adăugat o serie de complicaţii, datorită unei traheite şi spasm al laringelui", a explicat purtătorul de cuvant al Vaticanului Joaquin Navarro-Valls.

Vaticanul a negat insă că Papa s-ar afla in secţia de terapie intensivă.

Surse de la Vatican spun că medicii Papei - care făcut şi temperatură - au decis că e mai prudent să-l transporte la spitalul Gemelli, din Roma.

Este vorba de un spital catolic, unde Papa are un apartament special, şi unde a mai fost admis de cateva ori.

Suveranul pontif, in varstă de 84 de ani, are de caţiva ani mari probleme de sănătate. Suferă de Parkinson, motiv din care vorbeşte cu mare dificulate, precum şi de o artrită gravă, din cauza căreia, in ultimii trei ani, i-a fost aproape imposibil să se deplaseze.