Secretarul general al Natiunilor Unite, Kofi Annan, i-a propus fostului presedinte american, Bill Clinton, sa fie emisarul sau special in tarile afectate de valurile seismice de la sfarsitul lunii decembrie, iar acesta a acceptat.

"Secretarul general este increzator ca Bill Clinton va aduce energie, dinamism si va acorda o atentie continua misiunii sale care va fi aceea de a mentine viu interesul comunitatii internationale fata de etapa vitala de reconstructie dupa dezastrul provocat de valurile seismice care au devastat Asia de Sud, la 26 decembrie 2004", a precizat purtatorul de cuvant al lui Annan, Fred Eckhard.

Annan "crede ca nimeni nu ar fi mai potrivit pentru o asemenea activitate", subliniaza textul. Actualul presedinte american a solicitat predecesorilor sai sa se implice in actiunile de strangere de fonduri din surse private pentru ajutorarea victimelor catastrofei.

El a explicat ca Annan conteaza pe sprijinul fostului presedinte american "pentru a realiza progrese in negocierile cu miscarile rebele din Indonezia si Sri Lanka".