Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat, ieri, modul in care va fi folosita suma de 320 miliarde lei pe care o are la dispozitie pentru investitii in acest an. Obiectivului de investitii "Palatul Parlamentului" i s-au alocat 194 de miliarde lei, care vor fi folositi pentru lucrari de constructii si instalatii, inclusiv cele necesare in vederea mutarii sediului Senatului.

Tot din acesti bani se va instala sistemul electronic de vot, care va costa, dupa cum a precizat Victor Ponta, secretar in Biroul Permanent, 60 de miliarde de lei. Parcajul subteran, una dintre gaurile negre pentru bugetul Camerei Deputatilor, va inghiti, in 2005, 64,4 miliarde de lei. Lucrarile la parcajul subteran dureaza de 15 ani si nu se stie cand vor fi terminate.

Oricum, in acest parcaj s-au bagat sute de miliarde de lei pana acum. Pentru dotari independente, Camera Deputatilor are la dispozitie 60 de miliarde de lei. Este vorba despre achizitii necesare pentru activitatea Camerei Deputatilor si pentru birourile parlamentare din teritoriu. Lista acestor achizitii cuprinde peste 30 de puncte.

10 miliarde de lei vor fi alocate pentru cumpararea a 30 de autoturisme de la Uzinele Dacia. Cel mai probabil este vorba despre Dacia Logan. Cele 30 de autoturisme vor fi distribuite comisiilor parlamentare. Pentru deputati vor fi achizitionate 105 calculatoare si 25 de laptop-uri, iar pentru angajatii Camerei vor fi cumparate 128 de calculatoare. Laptop-urile vor costa 1.400.000.

000, iar calculatoarele, aproape 12 miliarde de lei. Sala de plen a Camerei Deputatilor va fi dotata cu o statie TV digitala, pentru care s-au alocat 1.100.000.000 de lei.

Pe lista de achizitii mai figureaza programe pe calculator necesare functionarii departamentelor Camerei, dar si echipamente de climatizare, o masina transportabila pentru raschetat parchet de 250 de milioane de lei si un telemetru laser de 80 de milioane de lei. Camera isi va mai cumpara si un cititor portabil pentru cod de bare, in valoare de 45 de milioane de lei.