Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, care se afla la Praga, la Forumul Liderilor Guvernamentali din Europa, a participat in cursul diminetii de astazi, 1 februarie 2005, la o intalnire cu Viviane Reding, Comisarul European pentru Societate Informationala si Media.

La intalnire au fost prezenti prim-ministri si ministri din Europa Centrala si de Est. Comisarul European pentru Societate Informationala si Media a incurajat oficialii prezenti sa acorde o atentie deosebita programelor de e-Government si e-Learning, precum si dezvoltarii comunicatiilor in banda larga.

De asemenea, ministrul roman a avut astazi, 1 februarie 2005, o serie de intalniri bilaterale cu ministrii din Letonia si Bulgaria.

Ministrul Comunicatiilor din Romania, Zsolt Nagy, s-a intalnit cu omologul sau din Letonia, Ministrul Special Insarcinat cu Probleme de e-Government, J?nis Reirs. Cei doi oficiali au convenit sa realizeze schimburi de experienta in domeniu si sa colaboreze pentru participarea in comun la programele europene.

De asemenea, au fost luate in discutie modalitatile de dezvoltare a comunicatiilor in banda larga. Ministerul Special Insarcinat cu Probleme de e-Government a fost infiintat recent in Letonia, avand in vedere importanta acordata domeniului pe plan european.

De asemenea, Zsolt Nagy, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a avut astazi o intrevedere cu Dimitar Kalchev, Ministrul Administratiei de Stat din Bulgaria.

Cei doi ministri au convenit asupra intaririi cooperarii dintre cele doua state, avand in vedere ca promovarea serviciilor de e-Government constituie o prioritate a ambelor state pentru realizarea unei alinieri efective la cerintele Uniunii Europene.

Forumul liderilor guvernamentali din Europa, organizat de Microsoft si gazduit de Presedintia si Guvernul Republicii Cehia in perioada 31 ianuarie - 2 februarie 2005, isi propune sa lanseze o platforma comuna de discutii cu privire la rolul si importanta tehnologiei informatiei pentru guvernele din regiunea pan-europeana.

Forumul va fi organizat pe trei sectiuni: "Guvernarea", "Forta de munca si incluziunea sociala", "Competitivitatea si cresterea economica".

Printre aspectele abordate se numara construirea unui mediu favorabil care sa permita crearea de noi locuri de munca, cresterea productivitatii, modernizarea serviciilor publice, crearea unui mediu favorabil investitiilor private si asigurarea participarii tuturor cetatenilor la societatea informationala.