Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu au avut, miercuri seara, o intalnire de taina la Palatul Cotroceni. Intrevederea, programata initial sa dureze o ora, s-a intins de-a lungul a doua ceasuri si jumatate. Se pare ca cei doi au discutat despre activitatea Guvernului, mai ales ca seful statului are unele nemultumiri fata de modul cum evolueaza Cabinetul.

Este vorba despre disensiunile dintre membrii Guvernului, care nu s-au sfiit sa se contrazica public sau sa se intepe intre ei. Presedintele si premierul au discutat si despre viitoarea restructurare a Executivului, pe care cei doi au promis, la instalarea in functii, sa o faca in aprilie, dupa semnarea Tratatului de aderare la UE.

Oricum, Guvernul va trebui sa trimita Parlamentului un proiect de lege privind restructurarea Cabinetului, in conditiile in care Autoritatea Nationala de Control a fost lasata fara o serie de atributii importante.

Seful statului si cel al Executivului au discutat si despre relatiile dintre partidele care formeaza coalitia de guvernamant, in special cele dintre PNL si PD, raporturile dintre cele doua formatiuni-cheie ale Executivului fiind destul de tensionate. Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu au frecvent astfel de intalniri si se consulta telefonic in chestiunile delicate.