Federatia Engleza de Fotbal (FA) a precizat intr-un comunicat ca nu a solicitat la FIFA sa-l opreasca pe Adrian Mutu sa se antreneze cu Juventus Torino pe perioada suspendarii de sapte luni dictate dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv la un control antidoping.

"La Comisia de Disciplina din data de 4 noiembrie 2004, Adrian Mutu a fost suspendat din fotbal si din toate activitatile legate de fotbal pentru sapte luni, jucatorul trebuind sa urmeze un program de educare si reabilitare, dupa ce a fost depistat pozitiv cu o substanta interzisa.

Suspendarea include si perioada in care au fost facute audieri, incepe pe 25 octombrie 2004 si se va incheia pe 18 mai 2005. Dupa anuntarea deciziei, a fost facuta o cerere la FIFA pentru a aplica suspendarea la nivel mondial. FIFA a hotarat ca sanctiunea este valabila doar la meciuri, in concordanta cu propriul Cod Disciplinar.

FA nu a protestat niciodata fata de decizia FIFA si nici nu a solicitat forului mondial sa extinda conditiile sanctiunii. Aplicarea sanctiunii globale este exclusiv o problema a FIFA", se arata in comunicat. "FA este de acord ca Mutu sa se antreneze", a titrat cotidianul Evening Standard.

"FA a insistat pe faptul ca nu a protestat niciodata la FIFA fata de decizia de a-i permite lui Mutu sa se pregateasca in Italia. FA l-a suspendat pe Mutu dupa ce acesta a fost depistat pozitiv cu cocaina si a cerut FIFA sa extinda suspendarea la nivel mondial.

FIFA a decis insa ca aceasta sanctiune este valabila doar la meciuri, permitandu-i fostului atacant al echipei Chelsea sa se antreneze cu Juventus", a scris sursa citata.

In alta ordine de idei, Mutu va beneficia in cadrul programului de reabilitare pe care l-a inceput, vineri, la clinica Sporting Chance din Anglia, de sedinte de consiliere cu fostul international englez Tony Adams, informeaza BBC. "Lui Mutu i s-a oferit sansa de a petrece una sau doua saptamani impreuna cu noi, iar el a ales doua, ceea ce este fantastic.

Va urma programe de succes pe care le-am pus in practica aici, cum ar fi psihoterapie, yoga, activitati de grup si antrenament fotbalistic individualizat", a spus psihologul lui Mutu si seful clinicii Sporting Chance din Hertfordshire, Peter Kay.