Grupul polonez Can-Pack va deschide in acest an, in Bucuresti, o fabrica de cutii din aluminiu pentru bauturi, investitie in valoare de 26 de milioane de euro, au declarat surse din cadrul companiei, informeaza Mediafax.

"Fabrica va fi amplasata in zona Berceni din Capitala si va produce cutii din aluminiu pentru bauturi racoritoare si bere si va crea, pentru inceput, 140-150 de locuri de munca", au precizat sursele. Constructia fabricii din Berceni a inceput in luna octombrie a anului trecut si se preconizeaza ca va fi data in functiune la sfarsitul lunii mai sau inceputul lunii iunie a acestui an.

Noua unitate este singura de acest gen din Romania, iar productia va fi destinata atat producatorilor interni, cat si celor de pe piata externa.

"Pe piata romaneasca sunt o multime de producatori de bere sau de sucuri si de aceea credem ca va fi o investitie profitabila, mai ales in lunile de vara, cand este varful de sezon pe piata", au mai declarat sursele citate.

Can-Pack mai detine in Romania, prin intermediul subsidiarei Pol-Am-Pack, fabrica de ambalaje metalice pentru alimente Amep-Pack Tecuci, al carui pachet majoritar l-a preluat de la fostul Fond al Proprietatii de Stat in anul 1998.

"Anul trecut fabrica din Tecuci a inregistrat o cifra de afaceri estimativa de 30 de milioane de euro, iar pentru prima data din 1998 am inregistrat si un profit real", au spus sursele din companie. Pentru acest an, previziunile sunt optimiste si se preconizeaza o crestere a cifrei de afaceri si a profitului.

Principalul actionar al grupului Can-Pack este F&P Holding, din Statele Unite ale Americii.