Traficul rutier pe drumurile naţionale din sud şi sud-estul ţării este afectat de viscolul puternic şi căderile abundente de zăpadă. La această oră viscoleşte in estul Munteniei, Dobrodea, sudul Moldovei şi ninge in Constanţa, Tulcea, Prahova (zona de munte), Buzău şi Suceava.

Drumul naţional 3, intre Ostrov şi Viişoara, şi drumul naţional 22, intre Ramnicu Sărat şi Brăila sunt cele mai afectate de căderile de zăpadă şi viscol. Circulaţia pe aceste sectore este ingreunată, iar utilajele de deszăpezire acţionează pentru a degaja zăpada de pe carosabil.

Reprezentanţii Comandamentului Central de Iarnă din cadrul Ministerului Trasporturilor, Construcţiilor şi Turismului recomandă şoferilor să evite deplasările in aceste zone pană cand condiţiile meteo se vor ameliora.

Dacă deplasările sunt absolut necesare conducătorii auto sunt sfătuiţi să conducă preventiv, să circule cu viteză adecvată condiţiilor meteo, iar autovehiculele să fie dotate cu anvelope de iarnă şi lanţuri.

In cazul in care vizibilitatea este redusă soferii sunt indrumaţi să se oprească in cea mai apropiată localitate pană la imbunătăţirea condiţiilor de trafic.

De asemenea, inainte de a pleca la drum şoferii pot afla mai multe informaţii despre starea drumurilor naţionale sunand la dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă care funcţionează in cadrul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului la următoarele numere de telefon: 021 – 315.75.66, 021 – 212.60.70.

Judetul Buzau – grav afectat de viscol

Un drum naţional inchis, 12 drumuri judeţene pe care nu se poate circula şi mai multe localităţi fără curent electric. Este bilanţul nopţii trecute in care vantul a bătut puternic mai ales in zona de campie a judeţului Buzau.

Din cauza zăpezii troienite şi aduse pe carosabil, drumul naţional 22 Ramnicu Sărat-Brăila a fost inchis. Circulaţia a fost sistată de asemenea pe 12 artere judeţene, majoritatea din zona Ramnicului.

Traficul este inchis pe rutele Ramnicu Sărat-Puieşti, Cotorca-Căldăruşanca-Amaru, Buzău-Luciu-Largu-Ruşeţu, Ramnicu Sărat-Sălcioara-Ghergheasa. Zone critice mai sunt pe drumurile judeţene care fac legătura intre Scutelnici-Brădeanu-Smeeni, intre Buzău-Robeasca-Săgeata şi Buzău-Maxenu-Smeeni.

Nici pe drumul judeţean 203 G Popasul Merei nu se circulă cauza zăpezii aduse pe carosabil de rafalele de vint.

Vijelia a lăsat in beznă aseară zeci de buzoieni. Vantul a rupt reţelele de electricitate din cel puţin cinci localităţi. Probleme cu furnizarea curentului au fost semnalate in Săruleşti, Glodeanu Siliştea, Padina, Stănceşti, Niculeşti şi Beceni.

Potrivit purtătorului de cuvint al societăţii Electrica Mihaela Lungu şapte echipaje sunt pe teren la această oră.

Din cauza drumurilor insă lucrătorii nu pot ajunge in unele puncte in care au fost inregistrate avarii. Este vorba despre zona Glodeanu SILiştea, Padina şi Stănceşti unde drumurile sunt inchise.