Buzdugan plagiaza. Sint in posesia acestei informatii dintr-o singura sursa, dar acea sursa este insusi Serban Huidu. Acel Huidu care, impreuna cu Gainusa, nu iarta nimic si pe nimeni, in fiecare saptamina, la “Cronica circotasilor”.

Va intrebati poate cum am aflat de la Huidu ca Buzdugan plagiaza: i-am dat telefon si l-am intrebat ce mai e nou, iar Huidu mi-a zis: a, sa stii ca Buzdugan plagiaza? Ei bine, nu. A sunat chiar Huidu. Si a spus ca acum citeva zile pe Internet a circulat o gluma facuta de un radio din Florida si ca joi Buzdugan a furat-o la Radio 21.

Fac o paranteza, pentru cei care nu asculta radiourile din Bucuresti, ca sa le spun cine sint Huidu si Buzdugan. Huidu si Buzdugan sint baietii aia care tipa in taxi, dimineata. La Kiss FM e o voce agitata care se ia de tot si de toate, iar ala e Huidu.

La Radio 21 e o alta voce, mai putin agitata, dar mai autoritara, care se ia de tot felul de cetateni pe care-i suna la telefon si ii baga-n sperieti pretinzindu-se primar, prim-ministru sau politist. Ala e Buzdugan. Taximetristul muta mereu de pe Huidu pe Buzdugan si inapoi. Concurenta, cu alte cuvinte.

De obicei, cind il suni, Huidu nu are timp, trebuie sa revii peste o ora si asa mai departe. Totusi, tot acum vreun an, cam cind pleca de la Radio 21, Huidu a gasit timp sa-mi mai spuna una cu Buzdugan: ca el si Gainusa au plecat la Kiss FM, dar Buzdugan a ramas la Radio 21 fiindca e mort dupa bani si i-au dat aia o gramada. Nu mi-a zis citi bani are el, Huidu, la Kiss FM.

Trebuia poate sa fiu un ziarist la locul lui, sa caut pe Internet dovada plagiatului. Dupa ce am vorbit la telefon, Huidu mi-a trimis adresa prin SMS.

Mai trebuia poate sa-l sun pe Buzdugan si sa-l intreb: de ce ai plagiat, ma? Sau poate sa-i zic: circula pe mail o informatie ca Buzdugan plagiaza, cu adresa aia de Internet si sa vad ce zice? Poate ca nu trebuia sa-l amestec pe Huidu in povestea asta, mai ales ca dupa articol n-o sa-mi mai dea telefon ca sa-mi dea informatii despre Buzdugan.

Poate ca o sa le dea telefoane altora, ca sa le furnizeze informatii despre mine.

Iata de ce n-am facut-o. Huidu zice ca acum e in tratative cu toate televiziunile din Romania, pentru “Cronica circotasilor”, fiindca i-a expirat contractul la Prima. “Cronica circotasilor” este o emisiune in care Huidu si Gainusa se iau de tot si de toate, din pozitia lui Cato Cenzorul.

E bine cunoscuta povestea cu Andreea Esca, pe care Huidu a dat-o la “Cronica circotasilor” pronuntind cuvintul acela de patru litere. Faptul ca Huidu il pronunta acum cu voce tare, cind citeste textul asta, are mai putina importanta. Rau e sa apari la “Cronica circotasilor” pronuntind cuvintul.

Lumea s-a intrebat atunci cum au pus mina Huidu si Gainusa pe inregistrare si daca a fost data pe post la Pro TV. Si daca era cazul sa fie data pe post la Prima.

Trebuie sa va mai spun ca eu unul n-o iubesc deloc pe Esca, fiindca e maritata si citeste stirile ca o pantera care devoreaza gazele. Totusi, cred ca e treaba ei cum vorbeste inainte si dupa emisie, la fel cum e treaba Danielei Gyorffi ce-i place sa faca in pat si cu cine.

Si-atunci, va intrebati: de ce am scris textul asta, mai ales acum ca Huidu are nevoie sa se scrie despre el ca e in tratative cu toate televiziunile pentru “Cronica circotasilor”?

Am vrut sa vada si el, o data, cum e.