articol preluat din Cotidianul

Pregatirea pentru alegerea primarului Capitalei a gasit PSD fara un candidat de calibru. Sorin Oprescu a lasat ieri sa se inteleaga ca nu va candida.

„Nu mai vreau sa acumulez o serie de rezultate negative. Decizia de a candida este, in intregime, a mea si-mi apartine. Sociologic, urmeaza 6-10 luni de zile de aliniere a electoratului in spatele invingatorului. Asta nu inseamna ca, din portofoliul larg de colegi ai mei, nu exista oameni mai tineri si mai pregatiti decit mine“, a spus ieri Oprescu.

Simbata, si Ion Iliescu a aratat ca stie de refuzul lui Oprescu de a mai candida, a treia oara, pentru PSD, la Primaria Capitalei: „Eu as fi multumit sa gasim pe altcineva, ca sa-l scoatem pe Oprescu din surpriza de a mai avea un esec“. Iliescu a recunoscut ca „valul electoral este favorabil actualei Puteri“. Potrivit informatiilor de pe scena politica, in sondajul comandat de Alianta D.A.

pe Bucuresti, PSD are 15,5% iar PNL-PD, 68%. PSD Bucuresti este pregatit sa-l lanseze in cursa pe Vlad Dumitrescu, fost consilier al sefului organizatiei din Capitala, Dan Ioan Popescu, pe cind acesta era ministru al Economiei.

Confruntarile dintre Ion Iliescu si Adrian Nastase pentru putere in PSD pot crea surprize. Gruparea Nastase se gindeste sa-l propuna pe Victor Ponta candidat la Primaria Capitalei, pentru a-l pedepsi pentru ceea ce apropiatii fostului premier considera „tradarea lui Ponta“.

Ponta l-a criticat public pe Nastase pentru esecul electoral si pentru vinatoarea de mistreti. „Eu nu sint membru al organizatiei din Bucuresti si mi-am anuntat simbata intentia de a candida la functia de secretar general al PSD“, a respins ieri Ponta o eventuala nominalizare a sa.

Ada Mesesan, Cotidianul - 7 februarie 2005

Victor Ponta ar putea candida la Bucuresti

Surpriza de proportii la PSD Bucuresti: liderul tinerilor social-democrati ar putea fi "asul din maneca" pentru Primaria Capitalei. Potrivit unei informatii de ultima ora de la varful PSD, tanarul Ponta ar fi "in carti" pentru a candida la Bucuresti.

Chiar daca sondajul comandat de partid pentru a vedea cine are cea mai buna notorietate in Capitala nu este inca gata, iar "valul" pentru Primaria Capitalei este favorabil Aliantei D.A., dupa cum a declarat Ion Iliescu sambata, candidatura lui Ponta are "greutate". A fost, potrivit surselor noastre, chiar propunerea presedintelui PSD Adrian Nastase.

Senatorul PSD Sorin Oprescu a declarat ieri ca n-ar vrea sa ia parte, pentru a treia oara, la o cursa pe care PSD o pierde constant.

Articol de: Camelia Stefan, Ioana Teodorescu

Libertatea - 7 februarie 2005